Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”När de ser att det är jag blir de tysta”

Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: © BILDBYRÅN
Foto: DANIEL NILSSON / © BILDBYRÅN
Foto: TOMAS LEPRINCE

Numera hittar man ofta en av Sveriges störste idrottare genom tiderna i en liten korvkiosk i Västerås.

Nicklas Lidström lever ett nytt liv som hockeypappa och ideell föreningsarbetare. 

– Jag ser det som en självklarhet att om man kan och har möjlighet, så tycker jag att man ska ställa upp, säger Lidström i intervjuserien ”Stjärnmötet”. 

Efter en sagolikt framgångsrik proffskarriär i USA, där han bland annat vann fyra Stanley Cups, valde Nicklas Lidström att flytta hem till Sverige och Västerås. 

Nu är han engagerad i moderklubben Skogsbo SK. Hans nya liv som hockeypappa finns skildrat i intervjuserien ”Stjärnmötet”. 

–  Det känns bra att kunna ge tillbaka till en förening. Jag ser det som en självklarhet att om man kan och har möjlighet, så tycker jag att man ska ställa upp, säger Lidström i intervjun. 

 

LÄS MER: Nicklas Lidström: ”Det är en skev bild – jag är inte perfekt”

 

”Viktigt att vara jordnära”

Lidström har fått ge sitt namn till Skogsbos egen turnering – och hans berömmelse ger en extra dignitet åt matcherna. 

– Det har väl hänt några gånger att motståndslaget varit förbannade. Sen när de ser att det är jag som öppnar dörren så blir det lite tyst i utvisningsbåset. Då brukar nivån sjunka lite, säger ”Lidas”. 

Lars Isacsson är Lidströms före detta lagkamrat i Skogsbo SK och själv hockeypappa. Han är imponerad av ikonens förmåga att hålla fötterna på jorden. 

– Han gör allt det som man gör som förälder och ideell arbetare. Han skrapar isen, sitter i speakern eller står i kiosken när han har kioskveckan. Jag tror att det är väldigt viktigt för honom att vara jordnära, trots att han är världens genom tiderna bäste hockeyback, säger Isacsson. 

Berättar om sönerna

Nicklas Lidström har själv fyra söner. Samtliga spelar hockey. 

– Ibland kan det vara negativt att ha det namnet på ryggen. Det kan vara en press som kommer med det. Det är inte bara fördelar, det är nog snarare nackdelar, att de kanske känner mer press eller att det är mer saker som diskuteras runtom, säger Lidström.