Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Holm: ”Det är inte alltid lätt”

Melwin Lycke-Holm och Stefan Holm i friidrottshallen i KarlstadFoto: ur ”Stjärnmötet”
Stefan HolmFoto: SVEN LINDWALL

Höjdhopparen Stefan Holm tränades av sin pappa. 

Nu är Holm i samma position – då han tränar sonen Melwin. 

– Det är inte alltid lätt, säger OS-guldmedaljören i ”Stjärnmötet”.

Stefan Holm radade upp imponerande bedrifter under sin höjdhoppskarriär. 

Höjdpunkten är OS-guldet i Aten 2004, men Holm tog även VM-silver i Paris 2003 och hela fyra gånger blev han världsmästare inomhus. 

Holm avslutade sin karriär 2008. 

– Jag kommer nog alltid att sakna nervositeten och anspelningen av vad det innebär att få stå inne på en arena och få tävla. Det var det coolaste jag kunde få uppleva, den kicken är fantastisk och det blir ju också en tomhet efteråt, säger han i intervjuserien ”Stjärnmötet”.

Numera är 42-åringen tränare för sonen Melwin Lycke-Holm, som tillhör de bästa hopparna i världen i sin åldersklass. 14-åringen slog till med 2,04 i höstas. 

– Jag hade nog tänkt att Melwin inte skulle hoppa höjdhopp. Men i och med att han själv vill hoppa höjdhopp. Det är det som är grejen, i och med att han vill ha mig som tränare så är det bara att vi kör då. Då är det bara att försöka utnyttja de positiva delarna utav det i stället, säger Stefan Holm.

Stefan Holm på plats i friidrottshallenFoto: ur ”Stjärnmötet”

Stefan Holm om samarbetet med sonen Melwin

Holm tränades själv av sin pappa Jonny, och menar att han nu kan dra nytta av den erfarenheten. 

– Jag brukar säga att jag får mer respekt för min egen pappa ju mer jag tränar min egen son. För det är inte alltid lätt. Det gäller ju att skilja på rollen som tränare och som pappa, säger han i ”Stjärnmötet”. 

Friidrottsprofilen menar att en aspekt av hans roll som tränare till Melwin är väldigt positiv. 

– Vi får väldigt mycket tid tillsammans. Han bor ju hos mig varannan vecka i och med att jag och hans mamma är skilda. Så vi träffas ändå nästan varje dag i veckan, så det är väldigt skönt. 

Stefan hemma i ”legostudion”. Foto: Stjärnmötet