Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det fanns inga pengar – hade inte ens en tjuga”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Khaddi Sagnia har etablerat sig som en friidrottare i världsklass.

Men som ung var hon väldigt långt bort glamouren. 

– Det fanns inga pengar, säger hon i intervjuserien Stjärnmötet. 

 

Se hela Stjärnmötet i tv-spelaren.

Längdhopparen Khaddi Sagnia växte upp i Göteborgsförorten Hjällbo som yngst av åtta syskon. Det var en tuff uppväxt och mamma Sutay fick ha två jobb för att den stora familjen skulle klara sig. 

Khaddi Sagnia om uppväxten

– Det har varit väldigt svårt för mig. Jag har haft väldigt svårt med skolan och hålla fokus uppe. När jag fyllde tio ville jag gå och köpa godis. Jag frågade om en tjuga, men det fanns ingen tjuga. Alltså det fanns inga pengar att ta ifrån. Även fast vi vuxit upp som vi gjort, mamma har jobbat två jobb och försökt försörja oss, så har jag ändå fått med mig väldigt mycket glädje från mamma, säger Sagnia i intervjuserien Stjärnmötet. 

Foto: FOLKSPEL

Nu är Sagnia en av Sveriges bästa friidrottare. Mamma Sutay har fått följa med på resan – både bildligt och bokstavligt talat. Sutay fanns på plats när Sagnia tävlade i VM i London 2017. 

– Utan min mamma hade jag aldrig kunnat göra det jag gjort. Min mamma har aldrig sluta kämpa. Det är det vi har fått med oss. Det triggar mig att jobba hårdare, säger Sagnia. 

Sagnia inledde som trestegshoppare och gick sedan över till längdhopp. Hennes stora genombrott som junior kom när hon tog guld i tresteg vid ungdoms-OS – men det var inte medaljerna som väckte hennes kärlek till sporten. 

– Det var främst friidrottsvännerna som fick mig att stanna. Det var så kul att vara på tävlingarna och sitta i en stor buss med vänner och bara skratta och ha kul. Det som hände på tävlingarna hände, men det finns absolut en friidrottsfamilj, säger hon. 

Foto: FOLKSPEL

STJÄRNMÖTET

Nicklas Lidström  

Frida Hansdotter

Sebastian Samuelsson 

Stefan Holm