Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans nya jobb: ”Nyttigt att prova”

Kraschen i Ryssland i februari förra året.
Sandra Näslund är tvåfaldig världscupmästare
Foto: MARIO BUEHNER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hon gick från att vinna världscupen till att bli lärare.

Skicrosstjärnan Sandra Näslund hoppas på att få behålla sin titel som mästare, men tar även med sig lärdomar från vikarietiden. 

– Jag insåg att jag har ett bra liv och att det är kul att åka skicross, säger den tvåfaldiga världscupsegraren.

I mars stod det klart att Sandra Näslund blev världscupmästare efter att den avgörande tävlingen i Schweiz ställdes in. Därmed tog hon hem titeln som totalsegrare i världscupen för andra gången – trots den brutala kraschen i Ryssland som skedde i februari, några veckor innan finalen. 

– Det var en ganska spektakulär krasch om man säger så, en rejäl vurpa med lite luftfärd. Jag hade inte koll på läget, så jag blev ju rädd där och då, säger Sandra Näslund om kraschen i Ryssland. 

På videon flyger Sandra Näslund några meter i det sista hoppet och landar hårt i backen precis innan målgång. Men det stoppade henne inte från att resa sig upp, ta sig till start och plocka poäng. 

– Jag kände mig så hel att jag kunde åka. Så det var bara att kliva på start igen och plocka poäng. Jag krigade för den där femteplatsen. 

Hoppade in som lärare

Coronapandemin drabbade även idrottsstjärnor i våras. Sandra Näslund fick efter sin världscupseger hoppa in som lärare på flickvännen Hannas jobb.

– Jag var lite rastlös när jag var hemma. Skolan behövde förstärkning så jag fick hoppa in och vikariera lite, det var lärorikt och kul.

Tar du med dig något från tiden som lärare?

– Ja men mycket ändå, det känns som man får erfarenhet av att vara i den där ledarrollen. Det är nyttigt för mig att prova på, och sen är det klart jag inser att jag har ett bra liv och att det är kul att åka skicross. 

Nu ligger fokuset på att behålla titeln som världscupmästare. Med sin styrka i starten och känslan på skidorna är hon i bra form inför kommande tävlingar. 

– Jag behöver lite mer skidåkning, men utan det känner jag mig riktigt redo.

Men det blir ingen VC-premiär i österrikiska Montafon, 9–11 december. Sandra Näslund skadade höger knä under träning och får sikta in sig på att kunna tävla igen efter nyår.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.