Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Startar insamling efter bränderna

Foto: Privat / Privat
Foto: Privat / Privat
Foto: Privat / Privat

Nätraområdet har på sistone drabbats av bränder. Den nionde branden drabbade Nätra Skidklubb som blev av med sin vallabod - och all utrustning. 

Nu har elitåkaren Jackline Lockner startat en insamling av begagnad utrustning för att hjälpa barnen i klubben. 

– Det ekonomiska ska inte vara ett hinder för att få vara med i en idrottsklubb, säger hon. 

När larmet gick jobbade Jackline Lockner på den lokala brandstationen. Som gammal åkare för Nätra SK förstod hon direkt att det är vallaboden som stod i lågor. Den gick inte att rädda.

Bara tre veckor tidigare hade Lockner skänkt hennes och systerns gamla skidor och pjäxor till skidklubben. Direkt efter branden bestämde hon sig för att starta en insamling, vilket Allehanda var först att berätta om. 

– Det var ungefär fyra par skidor och lite pjäxor. Jag tänkte att nu brann väl det jag skänkte upp så då får jag väl försöka på nytt, berättar Lockner när SportExpressen ringer. 

Insamlingen började med ett Facebook -inlägg där Lockner erbjöd sig komma och hämta begagnad skidutrustning hos folk, på ett corona anpassat vis. Hon har fått mycket respons och det är många som vill hjälpa till. En skidbutik nere i Västmanland, där Lockner tidigare har jobbat, har bestämt sig för att skänka och skicka upp lite saker till klubben. Nu har Lockner tillsammans med Nätra SK även starta en insamling via Facebook och Swish. 

Målet med insamlingen är inte satt, men den grundar sig i en önskan att göra saft av citroner.

– Nu när hela området har drabbats av tråkiga bränder så får man ju försöka hjälpas åt att få det på fötterna igen på något vis. När skolan brann så fick de väldigt mycket insamlade leksaker till exempel, säger Lockner. 

Ekonomiska förutsättningar ska inte hämma barnen

Skidor är en materialsport och Lockner hoppas att insamlingen kan göra så att de barn som inte har de ekonomiska förutsättningarna för sporten ska få testa på, och vara med i gemenskapen. 

– De är ju ändå några ungdomar som åker där och de kanske kan bli fler om man har liksom, 15 par extra skidor. Om det kan göra att 15 nya åkare kan få testa på så är jag glad för det, säger hon och fortsätter: 

– Jag tycker inte att det ska vara ett hinder för att få prova på eller få vara med i en idrottsklubb, få testa på sporter och få ha den här gemenskapen med andra grupper av barn.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.