Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smarta knepet – efter förbudet på Boovallen

Dagens tre största sportnyheter.
Cupsegrare. Tyresö FF:s damlag vann Victoria Cup och 40 000 kronor. Tyresö slog Boo i finalen efter straffar.Foto: STFF
Skyltat inför finalen. Finallagen Boo FF och Tyresö FF inför avgörandet i Victoria Cup. Spelarna hade namnskyltar då högtalarsystemet inte fick användas på Boovallen.Foto: STFF
Högtalarsystemet fick inte användas på Boovallen när Boo och Tyresö möttes i finalen i Vcitoria Cup. Då gick spelarna in med namnskyltar.Foto: STFF

Final i damernas Victoria Cup i fotboll.

Då gick finallagens spelare in med namnskyltar.

Skälet: Högtalarsystemet fick inte användas på Boovallen i Nacka.

– Löjligt, så här kan det inte fortsätta, säger Lars Ekholmer, ordförande i Stockholms fotbollförbund.

Två gånger per år får högtalarsystemet användas på Boovallen i Nacka.

Under söndagen avgjordes finalen i Victoria Cup mellan hemmalaget Boo och Tyresö. En seniorturnering som Stockholms fotbollförbund arrangerar.

Men det blev ingen klang och jubelföreställning före finalen som det var tänkt.

Finallagen skulle presenteras i högtalarna.

Men så blev det inte.

– Boo hade frågat berörda politiker om de kunde få använda högtalarsystemet. Men fick nej, säger Lars Ekholmer.

Spelarnas namn visades i stället upp med skyltar före avspark.

– Så här kan det inte få fortsätta, säger Lars Ekholmer. Det är en match som spelas en söndag mitt på dagen. Det här är utom allt förnuft.

SportExpressen har under hösten tidigare berättat om problemen vid Boovallen. Att närliggande fastigheter störs av ljudet från matcher och träningar.

I juni kom beslutet från mark- och miljödomstolen. Grannfastigheterna till Boovallen, stödda av miljö- och stadsbyggnadsnämnden fick rätt.

Det innebär numera att man inte längre får spela eller träna i juli månad och att planen bara får användas fram till klockan 17.00 på helger tills dess att ett bullerskydd är på plats.

– Vi har haft samma problem med planen i Ursvik, där har vi inte fått spela seniormatcher, säger Lars Ekholmer.

Samtidigt kommer nu rapporter att Sundbybergs kommun river upp sitt beslut om seniormatcher på Ursviks IP, skriver Aftonbladet.

Hur ska man hitta en lösning på det här problemet?

– Det är främst barn- och ungdomsidrotten som blir drabbad. Det är för hårda regler som är satta i dag, det som händer på fotbollsplanen jämförs med industribuller. Då uppstår problematik, säger Lars Ekholmer.

Det största felet är att det finns för lite planer i Stockholm. Det blir många matcher och spelare på planerna. Jag har hållit på med fotboll i hela mitt liv och aldrig varit med om det hör tidigare. Jag tycker att det gått för långt.

Tyresö vann mot Boo efter straffar och belönades med 40 000 kronor.

– Det blev en bra final, tråkigt bara att vi i Stockholms fotbollförbund fick det arrangemang vi haft hoppats på, säger Lars Ekholmer.

Kunde inte ni ha lagt finalen på en annan plan?

– Boo spelar i en längre division och hade rätt att spela på sin hemmaplan. Jag förstår att de inte ville flytta matchen.