Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ska bli oerhört spännande – men samtidigt lite läskigt”

Moa Hjelmer blir ny krönikör på SportExpressen FöreningslivFoto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Moa Hjelmer, 30, är inte bara en av Sveriges bästa friidrottare.

Nu blir hon även krönikör på SportExpressen Föreningsliv.

– Jag tycker att det ska bli oerhört spännande, säger hon.

I maj 2019 startade SportExpressen en satsning på den svenska föreningsidrotten, och sedan dess har Föreningsliv blivit populär bland läsarna.

Sajten innehåller intervjuer, reportage och granskningar om allt från idrotts-Sverige som inte bara handlar om tabeller, mästerskap och dyra elitsatsningar.

Nu tar SportExpressen Föreningsliv nästa kliv och tar in friidrottaren Moa Hjelmer som ny gästkrönikör.

”Lite läskigt”

Vid sidan om EM-guld, 19 SM-guld (kan bli fler nu i helgen) och olika svenska rekord så har hon även vågat ta plats utanför tävlingsbanorna.

– Jag tycker att det ska bli oerhört spännande men samtidigt lite läskigt. I mina krönikor kommer jag att lyfta frågor om allt från kroppsideal och normer till elitsatsning och pressen som sätts på idrottande barn. Jag kommer skriva om sådana ämnen jag brukar ta upp på mitt instagramkonto, säger Moa Hjelmer.

Premiärkrönikan kommer att publiceras på måndag på SportExpressen Föreningsliv.

– Tanken är att Moa ska ge våra läsare ett nytt perspektiv inifrån på olika frågor som är viktiga inom svensk idrott, och jag är övertygad om att det blir mycket läsvärt, säger Expressens sportchef Pär Andersson.

Det här är SportExpressen Föreningsliv

Den 5 maj 2019 var det premiär för SportExpressens sajt Föreningsliv.

 

Syftet var att komma närmare idrott-Sveriges hjärta, från alla de personer som bidrar till rörelse för barn och unga till de som stått bakom och byggt dagens idrottsstjärnor.

 

Sedan lanseringen har SportExpressen Föreningsliv berättat om alltifrån enskilda livsöden, föreningsengagemang, idrottsstjärnornas egna hjältar samt stått för granskningar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.