Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Scouterna – laget där alla platsar

Christian Nytorpet, 40, har varit en del av scouterna sedan han var nio år gammal.
Alla är välkomna till scouterna som är till för att få nya vänner och hitta på äventyr.

Christian Nytorpet, 40, är kårordförande i Hultsfreds scoutkår.

Dit är alla välkomna för att träffa nya vänner och uppleva saker tillsammans.

– Vänskapen är kittet i vår verksamhet. När man börjar i scouterna pratar vi om att vara en schysst kompis och vad det innebär, säger Christian Nytorpet.

Christian Nytorpet har varit en del av scouterna sen han var nio år gammal, i dag är 40 år. När hans son gick med i scouterna valde han själv att bli ledare för att ge tillbaka det han fått av sina ledare i ungdomen. Han menar att man kan använda mycket av det man lär sig i scouterna även i skolan och vet utanför. 

– När de till exempel har friluftsdagar med klassen är det våra scouter som vet hur man lagar mat utomhus eller sätter upp ett tält. Då kan de få stå i centrum för ett ögonblick, och jag tror att det betyder ganska mycket.

”Här blir ingen mobbad”

För många ungdomar som är med i Hultsfreds scoutkår har verksamheten blivit lite som en paus från det som finns utanför. En av medlemmarna säger bland annat att man kan ”känna sig fri” där.

– Det är annorlunda från att vara i en klass. Här blir ingen mobbad, nämligen.

Och Christians mål är att alla ska kunna känna sig välkomna, skaffa nya vänner och åka på äventyr tillsammans. 

LÄS MER: Elin, 25, bröt nacken – tog sig tillbaka och vann EM