Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Salih vill stötta föreningar med rekordlång kebabrulle

En rekordlång deg av Pizzeria VikingenFoto: Privat/Privat
Salih Oktay äger pizzeria Vikingen och brinner för föreningslivet.Foto: Privat/Privat
Foto: Privat/Privat
Salih Oktay har länge stöttat föreningslivet i SkellefteåFoto: Privat/Privat

Salih Oktay äger Pizzeria Viking i Skellefteå.
Nu vill han stötta idrottsföreningar genom en rekordlång kebabrulle – och utmanar sina kunder i vem som kan äta upp den inom loppet av en timme: 

– Mitt mål var att tillverka något unikt, säger han. 

Många idrottsföreningar har drabbats hårt av konsekvenserna efter coronavirusets framfart. Pizzeria Viking i Skellefteå har alltid stöttat föreningslivet men ville göra något extra. Då kom Salih Oktay, som ägare till restaurangen, på idén om att baka en 110 centimeter lång kebabrulle där det skänks en krona för varje uppäten centimeter. 

Något lokaltidningen Megafonen tidigare berättat om. 

Dessutom kommer den mäktiga rullen med en utmaning – den som klarar att äta upp den inom en tid på 60 minuter får ett presentkort värt 1000 kronor. 

Hittills har ingen klarat av den tuffa uppgiften. 

– Första 15-20 minuterna så äter de upp halva rullen och då börjar jag skriva presentkortet men efter en halvtimme räcker de upp handen och ger upp, säger Salih Oktay. 

”Vill utmana kolleger i branschen” 

Den långa kebabrullen väger drygt fyra kilo och är resultatet av ett hantverk av Salih Oktay som har lite drygt 40 års erfarenhet av branschen. 

– Det finns kebabrullar som är längre, men då har de skarvat ihop flera delar, vi bakar ett bröd, vi skarvar inte ihop olika degar.

– Mitt mål var att tillverka något unikt. Det tog en stund att komma på det här. Jag, och Vikingen är väldigt aktiva inom idrotten, jag brinner för föreningslivet. Vi är inte ute efter att locka hit flera kunder men vi vill sponsra föreningslivet. Det så det började. Det blev stort det här. 

Varje vecka redovisar pizzerian vilken klubb som sponsras, förra veckan var det Sunnanås herrlag som fick ta emot summan på 1 210 kronor. 

Salih Oktay och ”Vikingen” har alltid stöttat föreningslivet och nu hoppas han att deras initiativ ska inspirera andra. 

– Vi vill utmana våra kolleger i branschen att stötta och hålla idrottsrörelsen levande i landet, säger Salih Oktay. 

”Det är ett mycket jobbigt ekonomiskt läge bland idrottsföreningarna runtom i kommunen, vi har alltid ställt upp och sponsrat idrottsföreningar i Skellefteå. Vi vill utmana våra kolleger i branschen att stötta och hålla idrottsrörelsen levande i landet”, säger Salih Oktay.Foto: Privat/Privat
Salih Oktay har länge stöttat föreningslivet i SkellefteåFoto: Privat/Privat

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.