Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Rider inte ut på samma sätt som vanligt med grupperna”

Täby Ryttarcenter är mån om säkerheten i coronatiderFoto: Täby Ryttarcenter

Hos Täby Ryttarcenter har verksamheten rullat på under coronapandemin.
Däremot har säkerheten blivit vikigare – inte bara för att minska smittspridning.  Man gör även allt man kan för att undvika olyckor. 

– Jag hoppas och tror redan att övriga jobbar på samma sätt, säger Eva Unger, ridskolechef.

För många har landets ridskolor och hästverksamheter varit en av få aktiviteter som kunnat fortgå sedan utbrottet av coronaviruset. Dock har man, som på många andra platser fått justera rutiner och upplägg. 

Eva Unger är ridskolechef på Täby Ryttarcenter och berättar att de satt upp förhållningsregler och inte bedriver undervisning i teorisalar just nu. 

Anläggningen är bara öppen för personal och för de som ska rida lektioner samt för en medhjälpare per ryttare om det behövs. Dessutom har säkerheten blivit allt viktigare. 

”Rider inte ut på samma sätt”

Ridsporten är en av alla sporter som har vissa riskfaktorer och Täby Ryttarcenter gör vad de kan för att undvika att belasta vården under coronapandemin.  

– Vi rider inte ut på samma sätt som vanligt med grupperna, har ingen hoppning på de lägsta nivåerna och galopperar endast med de grupper som det känns helt säkert med. Det är de moment i utbildningen som har högst risk för olyckor.

Tycker ni att andra ridklubbar och risksporter borde tänka likadant? 

– Jag hoppas och tror redan att övriga jobbar på samma sätt.

Ovisshet väntar

Ridskolechefen Eva Unger berättar att de tillfälligt ställt in aktiviteter utöver ordinarie lektioner och att det är svårare än vanligt att hitta nya hästar till verksamheten. 

Det är helt klart en ovisshet som väntar. 

– Det som är den största förändringen för oss är den osäkerhet om vad som händer i framtiden. Vi vet inte hur många som kommer kunna fortsätta rida om det skulle vara så att de förlorar sina jobb eller på andra sätt drabbas ekonomiskt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.