Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

RF-basen: ”Jag vill lugna våra föreningar”

Björn Eriksson, Riksidrottsförbundets ordförande, utlovar anpassat stöd till föreningar.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: Mikkel Bigandt / Mikkel Bigandt

Coronavirusutbrottet slår hårt mot föreningars ekonomi.

Nu manar Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson till lugn.

– Föreningar kan räkna med ungefär lika stort stöd som om verksamheten hade rullat på som vanligt, säger han i ett pressmeddelande.

Med anledningen av det nya coronavirusets utbrott har flera föreningar valt att minska antalet tränings- och tävlingstillfällen för unga. Vissa har gått så långt att de lägger all ungdomsverksamhet på is just nu. Och det slår hårt mot föreningars ekonomi.

Eftersom många är beroende av aktivitetsstödet, LOK-stödet, från Riksidrottsförbundet. Ett stöd som beräknas utifrån antal träningar och tävlingar en förening har, samt hur många barn som deltar.

RF lovar anpassat stöd

I den osäkra tiden kommer Riksidrottsförbundet med lugnande besked.

– Jag vill lugna våra ideella föreningar i hela landet att det lokala aktivitetsstödet (LOK-stödet) inte kommer att minska för att det blir färre aktiviteter. Totalsumman blir lika stor 2020 som 2019, säger förbundets ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi kommer helt enkelt att betala ut mer per sammankomst och deltagare än vanligt år. Föreningar kan räkna med ungefär lika stort stöd som om verksamheten hade rullat på som vanligt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.