Läs reportagen från alla finalister

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

I våras startade SportExpressen Föreningsliv tävlingen ”Sveriges finaste IP”.

Hundratals nomineringar har nu kokats ner till fem starka finalister. 

Nu är det upp till er att bestämma vilken idrottsplats som tar hem titeln. 

Under våren och sommaren har nomineringarna strömmat in från hängivna föreningsmänniskor från hela landet. Allt ifrån stora idrottsplatser vid vattnet till små planer mitt i skogen. Alla fina, charmiga och inte minst betydelsefulla. 

Att ens egen idrottsplats är den finaste på hela jordklotet med det grönaste gräset, finaste klubbfärgerna och godaste kaffet är väl precis som det ska vara. 

Men en segrare måste utses och nu är det upp till er läsare att avgöra vilken av de fem finalisterna som ska ta hem titeln. 

”Enormt stort intresse”

Under sommaren och hösten har vi besökt anläggningarna som slåss om utmärkelsen. I veckan kommer en finalist per dag att presenteras på SportExpressen Föreningsliv i form av ett längre reportage och tv-inslag. 

Omröstningen öppnar när samtliga fem idrottsplatser tillkännagetts och pågår under två veckor. För att rösta går man in på SportExpressen Föreningsliv och väljer sin favorit. 

– Det har varit ett enormt stort intresse för tävlingen om Sveriges finaste IP vilket är glädjande. SportExpressen Föreningsliv är en satsning där vi lyckats komma extra nära det svenska föreningslivet och allt det som inte är ren elitidrott. Nu hoppas vi på många röster från alla läsare för att en värdig vinnare ska utses, säger Expressens sportchef Pär Andersson.

Så röstar du

• I veckan kommer en idrottsplats presenteras per dag på Expressen.se/sport/föreningsliv, tisdag till lördag, genom reportage och tv-inslag. 

• På lördag när den sista idrottsplatsen presenterats öppnar röstningen på hemsidan. 

• Då är det bara att välja sin favorit och rösta i vår omröstningsfunktion som hittas vid texterna om idrottsplatserna. 

• Omröstningen kommer pågå i två veckor och sista dagen att rösta är 31 oktober. 

Finalist 1: Grännäs IP – mitt i hjärtat av Valdemarsvik

Finalist 2: Gullmarsvallen – mellan saltvatten och klippor

Finalist 3: Ornäs IP – idyllen där tjejerna står i centrum

Finalist 4: Torpavallen – stor charm bland koskit och vildsvin 

Finalist 5: Söderåsens IP – Med Sonfjället som fond 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.