Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Man kanske får sluta ha idrott på anläggningar”

Foto: MIKAEL SJÖBERG

Klagomål från grannar har resulterat i begränsade plantider i Nacka.

Nu har även boende vid Västboda bollplan i Farsta lämnat in klagomål om för hög ljudnivå kring fotbollsplanen, skriver Stockholm Direkt.

Debatten kring hur mycket fotbollsspelare får låta fortsätter.

Boovallen och Nacka IP har blivit symboler för debatten kring ljudnivån kring idrottsplatser och om ljudet från fotbollsspelande barn kan likställas vid industribuller. På Boovallen har det lett till begränsade plantider för att inte grannar ska störas. Nu har klagomål även lämnats in angående stök och oväsen på Västboda bollplan i Farsta. 

Till Stockholm Direkt säger Magnus Carlsson, enhetschef på idrottsförvaltningen att han varit i kontakt med två personer som anser att ljudnivån är ett problem. Det handlar förutom ljud från de som är aktiva på planen om hög musik, skrik och bråk. Det finns även klagomål på att obehöriga parkerar på boendes parkeringar och att det ska förekomma narkotikahandel vid planen. 

LÄS MER: ”Tycker synd om mina barn – måttet är rågat”

”Man kanske får sluta ha idrott på anläggningar”

Just den oönskade aktiviteten är inte idrottsförvaltningens ansvar. När det handlar om ljud från de som tränar på planen säger Magnus Carlsson följde.

– Då måste någon myndighet tala om för oss hur högt man får kommunicera när man idrottar. Den är väldigt svårnavigerad, den frågan. Man kanske får sluta ha idrott på anläggningar, då blir ingen störd. Men det går kors i tvärs med vårt uppdrag att värna folkhälsan, säger han till Stockholm Direkt. 

Magnus Carlsson ska i kontakten med de klagande grannarna även fått förslag om åtgärder. Som att begränsa tillgången till planen och sätta lås efter en viss tid. 

– Det är inte rimligt för oss att tillhandahålla sådant, vi gör inte så någon annanstans, säger Magnus Carlsson.

LÄS MER: Barn nekas spela: ”Vi tvingas leka Gud” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.