Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mållösa i seriefinalen trots flera öppna lägen: ”Missnöjd”

Serieledare. Åkarps IF:s startelva inför seriefinalen mot Ariana FC i division 4 sydvästra Skåne.Foto: ARIANA FC
Serietvåa. Ariana FC:s startelva inför seriefinalen mot Åkarps IF i division 4 sydvästra Skåne.Foto: ARIANA FC
Mittbacken Adi Hadžikadunić, 23, i Ariana FC tillhör en av seriens bästa försvarare.Foto: ARIANA FC
Bra seriefinal blev det när Åkarps IF i vita tröjor besegrade Ariana med 3–0 i division 4 sydvästra Skåne..Foto: ARIANA FC
Nesat Spahiu, tränaren i Ariana FC som hoppas laget ska spela i division 3 nästa säsong.Foto: ARIANA FC

Chans efter chans.

Men 0–3 mot Åkarps IF i seriefinalen i division 4 sydvästra Skåne.

– En av våra bästa matcher spelmässigt, men helt otroligt att vi inte lyckades få in bollen, säger Nesat Spahiu, tränaren i Ariana FC.

Nu får poplaget från Malmö rikta in sig på kval till hösten.

Ariana FC grundades sommaren 2015 av några ungdomar i Malmö. Klubben har klättrat som en raket i seriesystemet sedan starten.

Först seger i reservlagsserien, sedan avancemang från division 6 och division 5.

Efter sex omgångar i årets division 4 ligger Ariana nu tvåa.

Åkarps IF väntade i seriefinalen på Hyllie IP:s härligt gröna naturgäsmatta under söndagen.

– Vi ägde bollen mycket och kontrollerade matchen. Det var bara en tidsfråga innan vi skulle göra 1–0, säger Nesat Spahiu, lagets nye tränare som hämtats från division 2-laget Pressa Birlik.

Men bollen hade andra planer den här gången.

Det spelade ingen roll hur öppna chanser hemmalaget Ariana hade – för några mål blev det inte.

Peter Bauer i Åkarps mål spelade som en levande vägg och han hade även marginalerna med sig. Gästerna var tillbakapressade under långa perioder men kunde ändå åka hem med tre värdefulla poäng.

– Vi mötte ett bra lag och gjorde en mycket bra match. Vi hade minst fem helt öppna lägen att göra mål. Väldigt tråkigt att vi inte lyckades förvalta våra chanser, säger Nesat Spahiu.

Åkarps IF avgjorde toppmatchen under den sista kvarten.

0–1 efter ett långt inkast där Pontus Viklund var sist på bollen i minut 76. Sju minuter senare kontrade gästerna in 2–0 genom Emil Särlöv Cederwald.

– Vi flyttade upp och chansade och åkte på ytterligare ett mål bakom i slutet, säger Nesat Spahiu.

”Mycket missnöjd”

Fakta är att Ariana släppte in tre mål för första gången under säsongen och är nu tvåa i serien – tre poäng bakom just Åkarps IF.

– Jag hoppas att vi klarar att ta oss till kvalspel mot trean. Det blir tufft att vinna serien nu men vi har fortfarande chansen, säger Adi Hadžikadunić, 23, en av seriens bästa mittbackar.

Han är ny mittback i Ariana värvades till klubben efter fyra och ett halvt år med IFK Malmö i division 2.

– Jag trivs mycket bra här. Vi har en väldigt bra stämning i laget, vi har bra spelare, tränare och en ledning som tror stenhårt på oss. Framtiden ser ljus ut.

Hur bra är Ariana?

– I våra bästa stunder håller vi samma klass som många andra lag i division 2. Jag är mycket missnöjd med att vi inte lyckades vinna mot Åkarp. Jag tycker vi var värda segern.

Hur ser du på framtiden?

– Jag tror att Ariana kommer att spela betydligt högre upp i seriesystemet inom några år. Det vimlar av kompetenta spelare.

Ariana FC har många fans och följs på Facebook av närmare 10 000.

– Vi har allt från landslagsspelare från Afghanistan, unga hungriga killar och även rutinerade spelare som gör att mixen i laget är bra, säger Nesat Spahiu.

”Finns en stor framåtanda”

Han är stolt över sina spelare.

– Jag har förmånen att få träna ett lag där spelarna är lojala och hängivna. De vill bli bättre. Det finns en stor framåtanda i klubben. Vi har också en ung och dynamisk ledning som gör att allt känns så spännande, säger Nesat Spahiu.

Ariana FC har sedan starten varit involverat i flera stora projekt. Allt från att låta nyanlända spela fotboll till att hjälpa ungdomar att hålla sig borta från ett liv med droger och kriminalitet.

– Araina står för något mycket mer än bara det vi gör på planen. Jag är stolt över att vara tränare här, säger Nesat Spahiu.

MATCHFAKTA

Division 4 sydvästra Skåne

ARIANA FC–ÅKARPS IF
0–3 (0–0)
Målen: 0–1 (76) Pontus Viklund , 0–2 (83) Emil Särlöv Cederwald, 0–3 (85) André Johansson.
Domare: Kim Björnsson, Lönnsboda.
Publik: 50.
Matchen spelades på Hyllie IP i Malmö.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.