Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksands fina hjälp: ”Fått låna en lastbil”

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Det nya coronaviruset tvingar flera riskgrupper att isolera sig hemma.

Nu vill Leksand ställa upp för de utsatta i kommunen och erbjuder hjälp med vardagssysslor.

– Självklart vill även vi bidra för att underlätta vardagen för de som behöver extra hjälp i dessa tider, skriver klubben på sin hemsida.

Spridningen av coronaviruset satte stopp för all ishockey. Det tvingar även flera riskgrupper i samhället att isolera sig. Folkhälsomyndigheten rekommenderar bland annat sjuka och äldre att hålla sig hemma. Något som skapar vardagliga problem för de personer som ombeds stanna hemma.

Därför har Leksand bestämt sig för att hjälpa de utsatta i kommunen.

”Till vår hjälp har vi fått låna en lastbil”

Spelare från herrlaget kommer nu hjälpa till med vardagssysslor så som bortforsling av glas, tomflaskor och annat skräp.

”Vi kommer därför att finnas behjälpliga under de kommande två veckorna med att hämta detta hemma hos de som behöver hjälp och ta detta till återvinningscentralerna i kommunen. Till vår hjälp har vi fått låna en lastbil från Circle K i Leksand som ställer upp utan någon kostnad för föreningen.” skriver Leksand på sin hemsida och uppmanar de som behöver hjälp att ta kontakt med klubben.

Även andra SHL-klubbar har bidragit på olika sättet i coronakrisen. Bland annat HV 71 har skänkt bort allt de haft i sina kiosker till det lokala sjukhuset. Och konkurrenten Rögle kör hem matvaror till de som är i behov.

https://twitter.com/rogle_bk/status/1242461993585557504?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1242461993585557504&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.hockeynews.se%2Farticles%2F13793%2F

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.