Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Låt fotbollen ge energi och kraft

Foto: BK HÖLLVIKEN
Foto: BK HÖLLVIKEN

Alla som är aktiva inom ungdomsfotbollen längtar normalt efter mars.

Det är månaden då vi tillsammans sakta tinar upp och börjar se ljuset i tunneln.

Efter harvande på hårda planer, med frysta bollar och i dammiga, underdimensionerade hallar på tider kommunerna armbågat till fotbollen var det äntligen dags för säsongen att börja.

De första utomhuscuperna är fetmarkerade i kalendern. Nya fotbollsskor inköpta.

Allt gnugg skulle äntligen testas skarpt. Sanktan-tabellerna var officiella.

Bästa tiden var här!

Sen kom det förbannade viruset och lamslog allt. Den första cupen mina tjejer skulle ha spelat ställdes in. Vissa klubbar pausade all verksamhet, andra körde på med försiktighet. Ljuset släcktes.

Jag såg hur glöden i tjejernas ögon försvann. Vissa grät, andra blev förbannade.

Jag kunde ta på frustrationen som de 10-åriga tjejerna upplevde när beslutet levererades. Tillsammans hade vi pratat om den här tiden, tillsammans hade vi längtat.

Mina ögon blev svarta

När FC Djursholm hävdade ”force majeure” och inte ville betala tillbaka deltagaravgiften från deras cup blev min egen frustrationsbägare full och mina ögon svarta. Jag ville svinga och använda mina plattformar mot klubben. Men jag tänkte om, det här är inte tider då vi ska söka polemik.

Det är nu vi ska hjälpa varandra och stå enade i fotbolls-Sverige.

Cuper kommer att ställas in, det kommer att bli svårare att bedriva verksamheten, men det viktiga är att vi inte stannar upp nu. Så länge ingen hindrar oss från att gå ut och spela fotboll måste vi fortsätta. Jag tror att det är extremt viktigt att alla ledare förmedlar optimism och hopp till barnen.

Börjar vi få panik och gnälla över beslut som fattas över våra huvuden så kommer det till slut att nå barnen. Och för många barn är fotbollen allt. Det får vi aldrig glömma. Det kan vara tufft i skolan, jobbigt hemma och konflikter i kompisgängen. När hela världen har vänts upp och ner är det extra viktigt att fotbollen finns där för barnen. Tillsammans kan vi ledare inom ungdomsfotbollen sprida glädje och göra vårt smittade samhälle mer harmoniskt.

Låt fotbollen ge energi

Nästa vecka ska det bli uppåt tio grader och sol i Stockholm och även om cuper inte blir av så går det faktiskt att se ljus i allt mörker. Våren kommer nu. Pumpa bollarna, samla de friska barnen, släpp de lösa på de tinade planerna. Låt fotbollen ge energi och kraft. Gör fotbollsplanerna till fristäder där vi inte diskuterar allt annat som händer runt omkring oss.

Samling! Koncentration! V-fint, L-fint, överstegare! Och vet ni vad vi gör?

Vi kör fria tillslag hela mars månad ut! 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.