Lasse Granqvist: ”Var alldeles befängt”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Barn födda 2005 och senare ska kunna spela enstaka matcher.
Svenska Ishockeyförbundet betonar att det krävs ansvar för att kunna genomföra det, men att man tror att det ska kunna gå, och det tror även Lasse Granqvist:
– Jag tror att idrotten är rätt skicklig på att laga efter läge, säger tv-profilen. 

Svenska Ishockeyförbundet vill att barn födda 2005 och senare ska kunna spela enstaka matcher, det meddelade de i början av veckan. Med flera förhållningsregler och ett stort ansvar ute i föreningarna strävar man efter att det ska kunna genomföras på ett smittsäkert sätt. 

SportExpressen Föreningsliv har pratat med några profiler i ishockey-Sverige som menar att beskedet är ett steg i rätt riktning för barn och ungdomsidrotten. Lasse Granqvist är en av dem som välkomnar beslutet och har stor tro på föreningslivet. 

– Jag tror att idrotten är rätt skicklig på att laga efter läge, det vill säga att utifrån förutsättningar som är spela så mycket som det går med hänsyn taget till de restriktioner som gäller och de begränsningarna som det här innebär. Jag tror att idrotten är bra på att leva efter det, det finns så många skickliga ideella idrottsledare som brinner för att göra så rätt som möjligt, säger Lasse Granqvist. 

”Vill att de ska få en chans”

Anders ”Ankan” Parmström menar att det är en svår situation som idrotten befinner sig i, oavsett hur de agerar, men ser ändå positivt på beskedet från ishockeyförbundet. 

– Det är bättre än att de inte får spela, det är positivt. Samtidigt så är det en förbaskat svår situation som idrotten har här, även de som jobbar med restriktioner och hela den biten. Gör de för lite får de skit för dem, när de inte är tillräckligt hårda, och gör de för mycket får de skit för det. Sen pratar alla i egenskap i det här runtom i Sverige.

Något både Parmström och Granqvist är överens om är att utomhusidrott borde kunna hållas i gång i större utsträckning än i dagsläget. 

– Det jag tycker rent generellt är att utomhusidrott måste man kunna öppna upp betydligt mer, där är det nog inte farligt att gå upp lite i åldrarna bara man inte hamnar i svettiga omklädningsrum. Jag vill att de ska få en chans för jag tror att vi hamnar i ett väldigt tokigt läge om alla ska sitta hemma och kolla på datorn, säger Parmström. 

Lasse Granqvist betonar vikten av att se till smittbegränsningen i alla beslut som tas. 

– Alla är vi rätt medvetna om att vi måste begränsa smittspridningen. Därför är det fånigt om man håller på med idrott och säger att ” i idrotten är det ingen fara för smittspridning”. Alla svar måste ha det ingångsvärdet. Med det sagt var det alldeles befängt när man sa att barn och ungdomar inte fick vara på stora bandyplaner utomhus. I Stockholm smälte de isen till och med för att ingen skulle smita in och spela, något så otroligt befängt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.