Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Lägger väldigt stor fokus på värdegrund”

Foto: Expressen
Emelie Holmberg är verksamhetschef i Julle United och fick ta emot pris av Riksidrottsförbundets ordförande.
Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Julle United blev idrottsföreningen som prisades vid Eldsjälsgalan.
En dansklubb som värnar om att alla barn och ungdomar ska vara delaktiga. 

– Det känns helt otroligt, helt fantastiskt, det är overkligt, säger Emelie Holmberg som är verksamhetschef. 

Danslokalen i Hudiksvall är Julle Uniteds hemmaborg och deras drygt 300 medlemmar tränar och tävlar i cheerleading, drill och dans, både bredd och elit. 

Och nu har den stora dansföreningen fått tagit emot pris i kategorin idrottsförening vid Eldsjälsgalan som tar plats på Vasateatern i Stockholm. Förening prisas för sitt sätt att med värdeord som respekt, teamwork, samarbete och glädje involvera barn och ungdomar i sin verksamhet. 

Emelie Holmberg är verksamhetschef i Julle United och var den som tog emot priset. 

– Det känns helt otroligt, helt fantastiskt, det är overkligt. 

”Vi är en ganska ung sport” 

Emilie tror att just deras förening har lyfts fram är på grund av att deras ledare ofta startar väldigt unga. 

– Det finns så himla många fina föreningar som gör så otroligt mycket bra jobb. Jag tror att just vår förening har lyfts fram för att vi jobbar väldigt nära barnen. Vi är en ganska ung sport så blir hela organisationen väldigt mycket yngre och det gör att steget från aktiv till ledare, och från ledare till styrelse blir ganska kort. Hos oss så är det ju femtonåringarna som är utgör ledarbasen nästan. Eftersom att det är så unga ledare så blir det också barnen som får vara med och styra.

Det är framför allt viktigt för Julle United att arbeta med värdegrundsorden: Pepp, glädje, respekt, teamwork och samarbete. 

”Stort fokus på värde

– Vi lägger väldigt stort fokus på att jobba med värdegrund, vi sitter ner väldigt ofta och pratar om sånt. Vi lyssnar på vad barnen önskar och försöker verkligen uppfylla det. 

Trots att det är Emilie som tar emot priset för föreningen så är det ungdomarna i föreningen som hon vill lyfta fram. Hon berättar att de är jättestolta över utmärkelsen. 

– Man tänker att de är så unga så att de säkert inte förstår, men de gör de verkligen. ”Det är så himla häftigt, men jag förstår för det är världens bästa förening”, säger dem. De är jättestolta över att vara en del av föreningen. Det betyder väldigt mycket för dem att få uppmärksamhet för allt som de gör.

Samtliga finaliser idrottsförening

Västerhaninge IF

”I Västerhaninges IF har man tillsammans med barnen och ungdomarna som är aktiva tagit fram en 360-graders värdegrund som ska efterlevas alltid – både under speltid och i vardagen. Nu är föreningen nominerad till årets idrottsförening!”

Höllvikens Boxningsklubb 

”På Höllvikens boxningsklubb tränar alltifrån äldre motionärer till unga barn. Alla är välkomna. Föreningen drivs av med hjälp av ungdomarna som både sitter i egen styrelse och håller klasser för sina kamrater”.

Alvik Basket

”Eldsjälsnominerade Alvik Basket har över 1500 aktiva spelare. Föreningen jobbar för att medlemmarna ska vara trygga och känna glädje och gemenskap. De vuxna sätter barnen i första rum och håller en stödtelefon öppen för den som behöver prata”.

Julle United 

”Föreningen Julle United leds bland annat av värdeorden: Respekt, pepp, teamwork, samarbete och glädje. Alla barn och ungdomar får vara med och bestämma i föreningen och barnens påverkan har alltid varit viktigast”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.