Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lagets initiativ för att ge stöd åt sjukvården

Det blev en hel del skräp på stan.
Foto: Privat
En del av det stora gänget som städade.
Foto: Privat
Sankt Görans Sjukhus.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Unga fotbollstränaren Ella Lokrantz ville göra skillnad. 

I helgen samlade hon därför delar av Karlbergs BK och plockade skräp i ett initiativ som även drog in pengar som ska stötta den lokala sjukvårdspersonalen. 

– Vi såg att vi kunde gör något tillsammans i föreningen, säger 18-åringen. 

Under coronapandemin har 18-åriga Ella Lokrantz haft mer tid än vanligt. Mycket av undervisningen på gymnasiet har skett på distans och innan sommaren collegeäventyr i USA väntar så har hon valt att lägga mer tid på sin hemmaklubb Karlbergs BK. 

Hon har engagerat sig som tränare i föreningen samt klivit in som projektledare i KB-Städet. Ett initiativ som slår ett slag för miljön samtidigt som föreningens lag kunnat samla in pengar till klubbkassan. Dessutom bestämde de sig för att skänka andra halvan av slanten till ett välgörande ändamål. 

– Hälften av alla pengar vi har fått in skänker vi till S:t Görans sjukhus. Det ska gå till personalstärkande aktiviteter. Vi pratade om vad som kändes mest relevant att skänka pengarna till och då kändes verkligen sjukvården helt rätt. Vi städar på Kungsholmen och vill göra gott för Kungsholmen. S:t Görans sjukhus är öns sjukhus och det ligger bredvid Stadshagen som är vårt hemmaterritorium, förklarar Ella Lokrantz.

”Lagt ned 60 timmar”

Ella Lokrantz berättar att det var under våren förra året som idén kläcktes inom föreningen då de såg hur mycket skärp som blev kvar på marken då snön försvunnit. 

De bestämde sig för att göra någonting åt det och Ella har sen dess varit i kontakt med flera av klubbens sponsorer och fått stöttning från såväl företag som privatpersoner under projektets gång. 

Hur mycket tid har du lagt ned på det här? 

– Hittills har jag nog lagt ned 60 timmar men vi har väl uppskattat att det kommer att bli runt 100 timmar i slutändan, så det blir lite mer än två arbetsveckor. Det är tidskrävande. 

Och i helgen var det dags för städning – och Ella är nöjd med utfallet. 

– Jag hoppas att det här kanske influerar fler att gå ut och städa, avslutar hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.