Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kul sätt att hålla i gång folk och uppmuntra till rörelse”

Fredrik Montgomery, marknads- och kommunikationschef på TCS Lidingöloppet.Foto: Privat
Lidingöloppet är traditionsenligt en folkfest.Foto: PETER HOLGERSSON/BILDBYRÅN

Idrottsföreningars evenemang har under våren tvingats ställa om.
Det fick organisationen bakom Lidingöloppet att arrangera en virtuell Sverigetour. 

– Det är ett kul sätt att hålla i gång folk och ändå uppmuntra till rörelse, säger Fredrik Montgomery, marknads- och kommunikationschef.  

Många tränings och tävlingstillfällen har sedan utbrottet av coronaviruset både tvingats ställa in och ställa om. Och även om beslutet kring om Lidingöloppet blir av i år eller inte så beslutade sig organisationen bakom klassikern att göra något extra. 

Det hela resulterade i en virtuell Sverigetour. Det innebär att man springer en särskilt utvald motionsslinga – och sedan tävlar med sitt resultat mot andra anmälda löpare. 

TCS Lidingöloppet ville att sträckan skulle vara detsamma för alla. 

– Många startade virtuella lopp där man kan springa vart man vill, hemma i trädgården eller runt sommarhuset. Men de rundorna är svåra att jämföra för det kan vara en platt eller kuperad runda. Då sa vi att vi tar ute tio rundor och så började vi i Stockholm, säger Fredrik Montgomery, marknads- och kommunikationschef på TCS Lidingöloppet.

”Kul sätt att hålla i gång folk” 

Testrundan blev lyckad och under ett par veckor har den virtuella toruren engagerat från Umeå i norr till Malmö i söder och totalt besökt 12 orter. 

Det är gratis att delta och den här veckan är touren i gång i bland annat Falun, Gävle och Uppsala. Avslutande veckan avgörs på hemmaplan på Lidingö. 

De snabbaste löparna har fått pris – men det har även lottats ut priser. 

– Det är ett kul sätt att hålla i gång folk och ändå uppmuntra till rörelse.

Kollar alternativa lösningar 

Lidingöloppet ligger fortfarande som planerat. 

Men Fredrik Montgomery tror att det är viktigt att kolla på alternativa lösningar för att säkra föreningarnas pengar vid idrottsevenemang. 

– Många saker som har uppstått i samband med coronakrisen kommer nog delvis att vara kvar. Det här är ett sätt att göra lopp på ett annat sätt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.