Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De har den finaste matchtröjan i Sverige

Selångers ordförande Fredrik Hammarström tillsammans med Nora Nordin, Smilla Düchow och Teo Möllerberg.
Foto: Oskar Lund
Selånger SK fick 2021 års utmärkelse för Sveriges finaste matchtröja av SportExpressen Föreningslivs läsare.
Foto: Oskar Lund
Teo Möllerberg, P09, Nora Nordin och Smilla Düchow F07/08 tar emot löpsedel och blommar från SportExpressen Föreningsliv.
Foto: Oskar Lund

SportExpressen Föreningslivs tävling ”Sveriges finaste matchtröja” har avgjorts.

Med 25 procent av rösterna står det nu klart att Selånger SK står som segrare.

– Vi har blivit tagna på sängen, vi trodde kanske inte riktigt att vi skulle ta hem det. Men nu ska vi fira, säger ordföranden Fredrik Hammarström.

Sommarlovet har precis börjat. Men fotbollsträningarna är i full gång i Bergsåker, utanför Sundsvall.

Klubben som fyller hundra år i år har liksom många andra föreningar haft en berg och dalbanan av med och motgång genom historien.

Fredrik Hammarström, ordförande i klubben berättar att Selånger SK är en av distriktets största föreningar med runt 750 medlemmar och 24 lag. De senaste åren har de jobbat hårt för att vara en klubb för alla.

– Det vi lyckats med är att vi har skapat en förening för alla och där både killar och tjejer får samma förutsättningar. Tidigare tog herrlaget alldeles för mycket pengar och det blev en krasch till slut. Efter det har det blivit en omstart och det är mer jämlikt i dag.

”En behövlig boost för en hundraåring”

I våras kunde SportExpressens läsare börja nominera bidrag till tävlingen Sveriges finaste matchtröja. Sedan presenterades tio finalister, där det nu har utsetts en vinnare. 

Med 25 procent av läsarnas röster är det alltså Selångers SK som vinner tävlingen. 

Och i veckan mottog föreningens ordförande utmärkelsen tillsammans med ett gäng ungdomsspelare. 

– Det här är en behövlig boost för en hundraåring och det ligger i linje med vårt nya motto vi ska lansera framöver, att spela med ett leende. Det känns helt rätt, säger Fredrik Hammarström.

Teo Möllerberg, som spelar i klubbens P09 och var modell i det nominerade bidraget är stolt över utmärkelsen.

– Tröjan får tio av tio, säger han och informerar oss även om att Västernorrlands läns vapen som bygger på Ångermanlands och Medelpads landskapsvapen finns med på tröjan.

Förväxlat tröjan med FC Barcelonas

Matchtröjorna som har mycket likheter med FC Barcelonas gjordes om för några år sedan och bytte då till lite mörkare färger då.

– Jag gillar de gula detaljerna och att den är lik Barcelonas. Min mamma har råkat tvätta fel tröja någon gång och tagit Barcelonatröjan vi har hemma i stället, säger Smilla Düchow, spelare i F07/08.

Hennes lagkompis Nora Nordin gillar även hon tröjan.

– Jag gillar att det inte är så starka färger på den här.

Fredrik Hammarström:

– Färgerna har alltid varit med. Men just den här tröjan är inte riktigt samma blåa färg som den tidigare varianten. Vi bytte för några år sedan. Det blev en ändring och det blev snyggare, och det gav ju resultat.

Nytt konstgräs på idrottsplatsen

Selånger SK driver hela sin anläggning själva och vill fortsätta utveckla klubben.

Men innan dess ska segern firas - liksom klubbens hundraårsjubileum:

– Det är klart det ska firas i samband med vårt hundraårsjubileum. Det händer mycket här på Selånger IP med nytt konstgräs och hundraårsjubileum och vi försöker utveckla anläggningen hela tiden.

Topp fem Sveriges finaste matchtröja

1. Selånger SK, 25 procent

2. Gripenbergs BK, 18,7 procent

3. Fornåsa IF, 18,2 procent

4. Ekenässjöns IF, 8,6 procent

5. Föne IK, 8,2 procent

5. IF Linné, 8,2 procent

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.