Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jättehärligt och ärofyllt – förtjänar det verkligen”

Clara Henry var programledare.
Foto: Expressen

Det blev en annorlunda gala i år.
Men trots coronapandemin kunde föreningslivets hjältar hyllas på Vasateatern. 

– Det är jättehärligt och ärofyllt att dela ut priser till människor som verkligen förtjänar det, säger Clara Henry som programledde galan. 

Under måndagskvällen hyllades några av de eldsjälarna som driver föreningslivet framåt i Sverige. Clara Henry programledde galan och hoppas att så många som möjligt av de som tittade kände sig delaktiga. Och hon njöt av att få hylla idrotts-Sveriges hjältar på Vasateaterns scen i Stockholm. 

– Det är jättehärligt och ärofyllt att dela ut priser till människor som verkligen förtjänar det, säger hon efter att uppdraget avslutats. 

Kvällens huvudperson blev Thor Guttormsen, grundare av föreningen Grunden Bois, en idrottsförening för alla som har en intellektuell funktionsnedsättning. Han fick ta emot priser både som årets ledare och årets eldsjäl. 

– Thor är en sådan underbar person och gör så mycket viktigt. Han är definition av ödmjuk, säger Clara Henry. 

Här är kvällens vinnare

Årets Eldsjäl: Thor Guttormsen


Årets specialpris: Amanda Zahui 


Vinnare kategori ledare: Thor Guttormsen


Vinnare kategori idrottsförening: Julle United 


Vinnare kategori hälsa: Sofia Åhman


Vinnare kategori inkludering: Mattias Ahlgren 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.