Ishockeyförbundet öppnar för spel av enstaka matcher

Foto: DANIEL NESTOR / BILDBYRÅN

Efter många turer kring barn- och ungdomsidrotten tar nu ishockeyförbundet nästa steg i att öppna upp idrotten. 

På sin hemsida meddelar de att man tagit beslutet att låta barn födda 2005 och senare spela enskilda matcher. 

Den 21 januari meddelade regeringen att rekommendationerna om stängda kommunala inomhusanläggningar förlängs till den 7 februari – men med undantag för barn födda 2005 och senare. 

Ett beslut som kom dagen efter att flera idrottsförbund med inomhusverksamhet skrivit ett öppet brev till regeringen. 

”Regeringen måste öppna upp för idrott även inomhus om inte barnens hälsa ska bli lidande på lång sikt”, skrev förbunden då. 

Nu meddelar ishockeyförbundet att man även öppnar upp för att enstaka matcher för barn födda 2005 och senare ska kunna genomföras. 

I Folkhälsomyndighetens rekommendationer och allmänna råd finns beskrivet att enstaka matcher kan genomföras. Utifrån detta har Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med dess regioner och distrikt gjort följande tolkning hur enstaka matcher kan genomföras inom ishockey för barn födda 2005 och senare”, skriver förbundet på sin hemsida.

Listar flera förhållningsregler 

Samtidigt understryker man att det fortsatt är viktigt att följa de rekommendationer som finns för att förhindra smittspridningen i samhället. Bland annat skriver man att matcherna kommer spelas utan publik, lagen möter andra lag från sitt eget närområde, spelare ska undvika att spela i mer än en åldersgrupp och ombyten ska ske hemma.

– Barnidrotten har möjligheten att genomföra enstaka matcher vilket vi är mycket glada för, samtidigt som det innebär ett stort ansvar för oss som förbund men också för våra föreningar och ledare att ta det ansvar enstaka matcher innebär, säger Olof Östblom Tävlingschef Svenska Ishockeyförbundet på förbundets hemsida. 

Han fortsätter: 

– Vi ser hur våra föreningar och lag har ställt om verksamhet och hittat bra lösningar för att bedriva en så smittosäker verksamhet som möjligt och vill poängtera att det är lika viktigt framåt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.