Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inga föreningsbidrag i höst – pengarna är slut

Det finns inga föreningsbidrag att söka i höst för föreningarna i Rinkeby-Kista.Foto: Colourbox
Elvir KazinicFoto: Ewa Malmsten Nordell

I oktober brukar man kunna söka föreningsbidrag i Rinkeby-Kista.

Men inte i år.

Pengarna till föreningsbidragen är nämligen slut.

– Det är sjukt, men egentligen är jag inte förvånad. Jag gillar inte alls det här, säger Elvir Kazinic (S) till Stockholm Direkt.

Vanligtvis brukar föreningarna i Stockholmsförorterna Rinkeby och Kista ha till första oktober på sig att söka föreningsbidrag. Men i år finns det inga bidrag att söka. Anledningen är att pengarna är slut. 

– Den budget vi hade för i år tog slut i våras, så nu finns det inga bidrag att söka. Hur föreningsbidragen ser ut är avhängig den budget vi får tilldelad, säger stadsdelsdirektör Susanne Leinsköld till Stockholm Direkt. 

LÄS MER: Stor domarbrist i distrikten: ”Utsatta” 

”Det är helt fel prioritering”

Det finns med andra ord inga bidrag att söka under hösten. Nästa tillfälle kommer i stället att bli till våren när en ny budget är på plats. Elvir Kazinic (S) som är vice ordförande i stadsdelsnämnden har länge varit aktiv i frågan om föreningsbidrag, och han är upprörd över situationen. 

– Det är helt fel prioritering. Man måste satsa på det förebyggande arbetet också. Civilsamhället och föreningslivet är A och O, säger Elvir Kazinic.

LÄS MER: Så minskade anmälda brott med 50 procent