Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IFK Viksjö skriver svensk fotbollshistoria: ”En ära”

Vinnare. Anna Malmén SvFF, Mattias Lindström Ordförande IFK Viksjö, Anneli Gigg föreningskonsulent IFK Viksjö, Christian Stenhoff sportchef IFK Viksjö, Urban Helsing StFFFoto: SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET

IFK Viksjö är Sveriges första diplomerade fotbollsförening.

– Det är ett kvitto på att vi gör rätt, men vi vill fortsätta att utvecklas, säger Mattias Lindström, klubbens ordförande.

Under 2020 kommer IFK Viksjö börja med parafotboll och fotbollsfritids.

För två år sedan blev IFK Viksjö utsett till årets barn och ungdomsförening i Stockholm.

Nu prisas klubben igen - och skriver svensk fotbollshistoria.

– Det är en ära att vi blivit landets första diplomerade fotbollsförening, säger Mattias Lindström som är inne på sitt tredje år som ordförande.

IFK Viksjö uppfyller de krav som Svenska fotbollförbundet satt upp för att man ska kunna få den här fina utmärkelsen.

Det handlar om allt från struktur, organisation till ekonomi.

– Det här är en bekräftelse på att vi tänker och gör mycket rätt i IFK Viksjö. Att vi leder vår egen utveckling och alltid strävar efter att skapa en bättre och sundare miljö vår våra barn och ungdomar.

”Kan klappa oss på axeln och njuta”

IFK Viksjö grundades 1983. I dag har klubben 1 300 medlemmar, 1 110 är aktiva.

– Vi bedriver utbildning för barn och ungdomar men har också motionsfotboll för tonåringar och vuxna, säger Mattias Lindström.

Varför tror du att IFK Viksjö fick den här utmärkelsen?

– Vi har en tydlig inriktning på det vi gör, en bra organisation och struktur.

Hur ser du på klubbens framtid?

– Det är klart att vi kan klappa oss på axeln just nu och njuta, det ska vi kunna unna oss. Men vi är inte i mål med vår verksamhet. Vi strävar hela tiden efter att bli bättre och utveckla föreningen.

Under 2020 kommer IFK Viksjö att börja med parafotboll och fotbollsfritids.

– Vi har tre fulltidstjänster på vårt kansli och det skapar förstås stora möjligheter att vi kan göra fler grejer, säger Mattias Lindström.

Hur har ni firat den här utmärkelsen?

– Vi hade en ledarkonferens där vi firade med lite presenter till ledarna. Vi har även informerat alla våra medlemmar och berömt spelare, ledare och föräldrar. Det här är en utmärkelse som alla har bidragit till, säger Mattias Lindström

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.