Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hockeysveriges insamling till cancersjuka Lukas, 13

Hammarö HC:s U15-lag spelade in en Facebookvideo för att samla inte pengar till sin cancersjuka lagkamratFoto: Privat. / Facebook.

Lukas Carlsson, 13, till vardags målvakt i Hammarös U15-lag, genomgår just nu sin tuffaste match i livet, mot cancern.

Men han är inte ensam. Hockeysverige har slutit samman och överöst Lukas med stöd och kärlek, efter att hans lagkamrater uppmanat andra lag att skänka pengar till Barncancerfonden.  

– Det är ju det här som är det fantastiska med idrotten, den här gemenskapen och stöttningen, säger Lukas mamma till P4 Värmland. 

Fram tills för två veckor sedan var det få som hade hört talas om Hammarö HC:s U15-lag. Men efter att laget startat en insamling för cancersjuke målvakten Lukas Carlsson, 13, den 7 februari har det hänt en del. Sedan Hammarö HC publicerade en video på Facebook på U15-laget som uppmanar andra lag att sluta upp i kampen mot cancer och skänka pengar har klippet setts över 110 000 gånger. 

Under torsdagsförmiddagen medverkade tre lagkamrater till Lukas, åtföljda av en förälder, Mattias Fransson, i TV4:s Nyhetsmorgon. Där berättade Fransson om idén som blev verklighet. 

– Det var jag och en annan pappa tillsammans med huvudtränaren, Fredrik. Vi satt i omklädningsrummet och hörde grabbarna prata om Lukas och om hur mycket de saknar honom. Efter träningen så pratade vi ihop oss om vi skulle hitta på någonting för att samla in pengar till Barncancerfonden. Då fick vi idén att vi spelar in en video. Vi la ut den på sociala medier och sedan small det till bara, säger Mattias Fransson i Nyhetsmorgon

Lagkompisen: ”Han spred mycket glädje”

I videon uppmanar Lukas lagkamrater andra klubbar att följa deras exempel att skänka tio kronor till Barncancerfonden för varje mål de gör. Målet är självfallet att stötta Lukas i kampen mot cancern, men också andra unga barn som genomgår cancerbehandlingar. 

När Nyhetsmorgons programledare Steffo Törnquist frågar lagkamraterna hurdan Lukas är att ha i laget och vad han bidrar med så svarar de att han är viktig för stämningen i omklädningsrummet.

– Han spred mycket glädje, säger en av lagkompisarna. 

Lukas mamma: ”Det värmer ju oerhört”

I en intervju med P4 Värmland berättar Lukas mamma, Anna Bengtsson, att hon är överväldigad över stödet som både hon, men framför allt Lukas har fått. Hälsningarna har vällt in från både motståndarlag och SHL-klubbar.

– Det är ju det här som är det fantastiska med idrotten, den här gemenskapen, stöttningen. Det värmer ju oerhört och Lukas ser att de bryr sig och att de finns där och att de vill att han ska komma tillbaka. Den gemenskap som idrottsrörelsen ger, den ger ju kraft och tar fram det som är det viktigaste, glädjen och gemenskapen, säger hon. 

I skrivande stund har Hammarös insamling till Barncancerfonden inbringat över 60 000 kronor till forskning. 

Vi utmanar Er!

Vår lagkamrat Lukas Carlsson har drabbats av cancer och vi saknar honom naturligtvis mycket, både i omklädningsrummet och på isen. Han går nu en egen tuff match med cellgifter och kommande operation. Vi hoppas att allt går bra och att han snart är tillbaka till våra matcher och träningar! Vi i Hammarö HC U15 vill nu utmana er alla i hockeysverige på en insamling till Barncancerfonden. Vi kommer skänka 10kr för varje mål vi gör i våra resterande seriematcher för säsongen 2019/2020 och utmanar er alla att göra samma sak! Hoppas ni antar utmaningen och gör många mål så vi alla kan hjälpa vår lagkamrat och alla andra killar och tjejer som drabbats av denna sjukdom. Ta en lagbild eller filma ert lag och säg: FUCK CANCER!

Text: Barncancerfonden.se

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.