Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hjälp till att utse finaste matchtröjan i Sverige

SportExpressen Föreningsliv har tagit emot många nomineringar till tävlingen ”Sveriges finaste matchtröja”.

Nu har du som läsare chansen att påverka vilken matchtröja från de lägre divisionerna som tar hem titeln. 

Allt du behöver göra är att rösta nedan.

■■ Se matchtröjorna och rösta i slutet av artikeln, omröstningen pågår fram till och med den 18 juni. 

Hittarps IK

Nominering: 

”Stilren, enkel och så klart reklamfri!! Sveriges snyggaste tröja helt enkelt! Hittarps IK FF:s damer spelar i division fyra. ”

– Fredrik Alm, Helsingborg

Sävedalens IF 

Nominering: 

”Sävedalens vackra röda matchtröja.

Rött kan verkligen se ut på många sätt men Sävedalens IF har lyckats pricka in exakt rätt nyans för att få till den där klassiska färgtonen som matchar de blå byxorna.

Den vita v-formade halsringningen på tröjan är elegant och passar såväl övriga linjer som reklamloggorna på ett smakfullt och sportigt sätt.

Reklamen stör inte på något sätt utan framhäver i stället den lokala framtoningen på ett estetiskt och tilltalande vis.

Hela matchstället är snyggt kompletterat med blå byxor och röda strumpor till.”

– Leif Lundvall, Sävedalen

IF Linné 

Nominering: 

”Jag nominerar den nya matchtröjan för IF Linné. Ett herrlag som ska spela sin första säsong någonsin, föreningen grundades 2019, och tar nu klivet in i division 6, med vad vi anser är det snyggaste som någonsin producerats.

Det vinröda, den cleana och minimalistiska loggan, även om den är stor.

Dom som inte röstar på denna som Sveriges snyggaste matchtröja har straight up, fel.”

– Gustav Thiel, Växjö

Torshälla Nyby IS

Nominering: 

”Torshälla Nyby IS (TNIS) spelar i divison 6 Norra, En grön/svart tröja som inte är på klistrad med massa sponsor loggor.”

– Rahman Ali Khalid, Torshälla

Gripenbergs BK

Nominering:

”Gripenbergs BK har med sina självlysande siffror och tryck fått till en av de snyggaste matchtröjorna genom dess 93-åriga historia!”

– Oscar Nyström, Tranås

Ekenässjöns IF 

Nominering: 

”Kalle Forssell har koll på grejerna! Sveriges finaste matchtröja är självklart Ekenässjöns IF:s rödvita hemmaställ. Mina tankar och jämförelser går ända upp till högsta elitnivå. För det finns oändligt många nutida och före detta storlag både på klubblags- och landslagssidan som bär samma vackra färger. Vad sägs om klubbar som Manchester United, Liverpool, Atletico Madrid, PSV Eindhoven, Röda Stjärnan eller landslag som Kroatien, Portugal, och England. Mäktiga lag med mäktiga tröjor, men alla bleknar i jämförelse med EIF:s. Rött är kärlekens färg och Ekenässjöns IF är kärlek för mig!”

– Marcus Malmtoft, Ekenässjön

Fornåsa IF 

Nominering: 

”Fornåsa IF. Klubben bland gula rapsfält och grönskande ängar, mitt på Östgötaslätten mellan Motala och Linköping. Hit når alltid solens strålar och förgyller hemmamatcherna på Fornvalla. Och lika värmande som solen, lika ljuvligt gult som rapsfälten, ja det är vår tröja. Gul i all sin enkelhet, med vårt vackra emblem, rött och guldigt på bröstet. Tröjan är lika stilren som en bredsida som smeker stolproten.

Det är givetvis ingen tvekan om vilken som är den vackraste tröjan i gärdsgårdsserierna. Fornåsa IF har skapat ett mästerverk. När spelet på planen ibland brister, ja då vägs det upp av hur stiligt spelarna är klädda.

Den här tröjan skriker gamla gubbar och tanter som är på plats vid varje hemmamatch. Den här tröjan berättar om en 91 år gammal institution, som är mycket mer än elva tappra krigare på en åker.

Eldsjälen som kommer till varje träning för att småsnacka med spelarna, klippa gräset, måla linjer, hämta bollar. Ytterbacken som blir oväntad matchhjälte med ett chansskott från 30 meter. Mittbacken som håller nollan längst bak, när målvakten saknas. Tränaren som sträckt vaden, men får snöra på sig skorna i B-lagsmatchen. Motståndarnas snöpliga självmål i 91:a minuten. Bilresan efter tre poäng mot serieledaren. Derbysegern framför rekordpublik. Det är för de personerna, det är för de stunderna vi finns. Det är detta tröjan representerar.”

– Claes Carlsson, Motala 

Föne IK

Nominering: 

”En stilren matchtröja, utan reklam eller andra krusiduller. Matchtröjan fick även en legendar som Glenn Hysén att höja på ögonbrynen, som gav många lovord för den passande form och kvalitet.

Matchtröjan är som man ser är i största del svart, med gula detaljer. Och som tidigare nämt utan reklam, vilket inte är så jätte vanligt i lägre divisioner. Föne IK som spelar i Div 5 Hälsingland.

Föne IK som klubb har blivit utnämnd till Sveriges, respektive Nordens sämsta fotbollslag. Vi har rest på oss från människor hån när vi låg i botten. Och när andra lag förlorar mot Föne IK, så blir det ofta sura miner, då Föne i deras värld ska vara betydligt sämre. Men som sagt, vi har vänt de negativa till de positiva, och klättrat gott i tabellerna.

Frågar man människor runt om i Sverige om Föne IK så vet dom om föreningen, och kopplar det till att dom Nordens sämsta fotbollslag.

Och den hjälpen till att klättra i tabellen har vi fått till Stor del av Föne Ultras.

En enkel tröja med Svart och gula färger. Med ett emblem om en klubb som för alltid kommer finnas i våra hjärtan.”

– Erik Gratias, Färila

IK Carlstad 

Din nominering: 

”Paraföreningen IK Carlstads matchtröja är väldig snygg enkel och färgerna passar bra med sponsorerna en riktigt snygg matchtröja som behövs visas upp mer. ”

– Anders Jansson, Karlstad 

Selånger fotboll 

Nominering: 

”Jag nominerar Selånger fotboll som jag spelade för i mina yngre dagar och även mina syskon spelar för i dag! Många goda minnen i de fina tröjorna i olika cuper och andra tillställningar. ”

– Noel Nordin, Sundsvall

Om du har frågor kring omröstningen – så kan du mejla josefin.johansson@expressen.se. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.