Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är finalisterna för kategorin Ledare

Wolfgang Beidron, 68, Judo Sundsvall.Foto: Expressen
Hanna Ewensson, 34, HF Olympia.Foto: Expressen
Helga Valdimarsdottir, 45, Angereds boxningsklubb och Ringhörnan.Foto: Expressen
Mats Nilsson, 55, Luleå Football Club.Foto: Expressen

De tillhör föreningslivets hjältar.

Nu presenteras Årets Eldsjäls fyra finalister i kategorin Ledare.

De jobbar dag efter dag för att representera ett jämlikt, tydligt och utvecklande ledarskap som får alla att känna sig lika välkomna

Eldsjälsgalan hålls årligen och uppmärksammar personer som gjort betydande insatser för det svenska föreningslivet. 2020 kommer galan att hållas i mars månad på Berns i Stockholm.

Här presenteras finalisterna i de olika kategorierna Inkludering, Hälsa, Ledare och Årets Idrottsförening.

I de tre första kategorierna utser en jury fyra finalister per kategori. Alla kan sedan rösta på dem – och på så vis kommer en ”Årets Eldsjäl” att utses i varje kategori. I kategorin Årets Idrottsförening, som är ett samarbete med Riksidrottsförbundet, utses fyra finalisterna samt slutvinnaren av en jury.

I dag presenterar Expressen de fyra nominerade i kategorin Ledare.

Helga Valdimarsdottir, 45

Är ordförande i föreningen Angered boxningsklubb och håller även på att starta föreningen ”Ringsidan” som ska arbeta för att bevara och utveckla föreningslivet i Göteborgs förorter. Det för att stoppa den föreningsdöd som drabbar många utsatta områden.

LÄS MER: 

Helga kämpar för alla föreningar i förorterna

Wolfgang Beidron, 68

Har startat judoklubben Judo Sundsvall som i dag är Sveriges största judoklubb och dit alla är välkomna oavsett ambitionsnivå eller förkunskaper. Wolfgang är klubbens hjärta och själ och hjälper sina utövare både på och utanför mattan.

LÄS MER:

Wolfgang välkomnar alla till Sveriges största judoklubb

Hanna Ewensson, 34

Blev vald till ny ordförande i fotbollsklubben HF Olympia och är en nyckelperson i arbetet med integration och inkludering i föreningen som välkomnar alla. Bland annat jobbar de mycket med att få med barn med olika funktionsvariationer i föreningslivet.

LÄS MER:

Hanna har gett nytt liv till föreningen HF Olympia

Mats Nilsson, 55

När Mats Nilsson fick veta att endast tre av tio barn anses vara fysiskt aktiva bestämde han sig för att han måste göra någonting. Därför började han arbetet med att bredda Luleå Football Clubs verksamhet till att bland annat innefatta dans. Allt för att få fler att röra på sig. 

LÄS MER:

Mats breddade Luleå FC för att få fler att röra på sig

LÄS MER: Här är finalisterna i kategorin Hälsa  

LÄS MER: Här är finalisterna i kategorin Inkludering 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.