Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är finalisterna för kategorin Hälsa

Louise E Chatteli och sjukhushästen HannibalFoto: Martin Ståhlberg
Kassim Nagwere, DrömstortFoto: Martin Ståhlberg
Alexander Wennersten, BK RapidFoto: Martin Ståhlberg
Malin Carlsson, Skibum50plus.Foto: Tim Hillblom

De tillhör föreningslivets hjältar.

Nu presenteras Årets Eldsjäls fyra finalister i kategorin Hälsa.

De strävar alla dag efter dag efter att förbättra andra människors hälsa och välbefinnande.

Både det psykiska och det fysiska välmåendet är viktiga.

Eldsjälsgalan hålls årligen och uppmärksammar personer som gjort betydande insatser för det svenska föreningslivet. 2020 kommer galan att hållas i mars månad på Berns i Stockholm.

Här presenteras finalisterna i de olika kategorierna Inkludering, Hälsa, Ledare och Årets Idrottsförening.

I de tre första kategorierna utser en jury fyra finalister per kategori. Alla kan sedan rösta på dem – och på så vis kommer en ”Årets Eldsjäl” att utses i varje kategori. I kategorin Årets Idrottsförening, som är ett samarbete med Riksidrottsförbundet, utses fyra finalisterna samt slutvinnaren av en jury.

 

I dag presenterar Expressen de fyra nominerade i kategorin Hälsa.

 

Kassim Nagwere, 20

Har startat föreningen Drömstort som ger barn och unga en chans att introduceras till idrotten samt utbildar unga ledare som ska kunna föra föreningens vision vidare och ge barn och ungdomar drömmar och mål.

Alexander Wennersten, 46

Är tränare i boxningsklubben BK Rapid där barn och ungdomar inte bara erbjuds boxningsträning utan också möjlighet till läxhjälp. Dessutom erbjuden klubbens fritidsgård ett ställa där de bara i stället för att vara ute på gatorna. 

Louise E. Chatteli, 32

Tillsammans med sjukhushästen Hannibal besöker Louise sjukhus där de muntrar upp patienter och anhöriga genom att bjuda på framträdande och låta dem klappa, mata och rida på Hannibal.

Malin Carlsson, 58

Är engagerad i klubben Skibum50plus som ger äldre personer möjligheten att prova på eller fortsätta att åka alpin skidåkning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.