Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är alla nominerade i kategorin Idrottsförening

Elin Nordenberg seglar i Karlstads Segelsällskap. När hon seglar lämnar hon alla begränsningar på land. Foto: Folkspel
Mathias Åhlén spelar tennis Upsala Studenternas IF. Han känner att klubben är välkomnande och att de inte ser paraidrottarna somen börda. Foto: Thomas Blomqvist
Bella Hocanin är både simmare och ledare i Örebro simsällskap. Där är hon en förebild. Foto: Folkspel
I Jönköping Curling deltar alla på precis samma villkor oavsett vilken del av verksamheten det gäller. Foto: Folkspel

De är föreningarna som gör det lilla extra för att alla ska få en plats i föreningslivet. 

Nu presenterar Årets Eldsjäl de fyra finalisterna i kategorin Årets Idrottsförening. 

De jobbar dag efter dag för att på ett inkluderande sätt bedriva en verksamhet för paraidrottare.

Eldsjälsgalan hålls årligen och uppmärksammar personer som gjort betydande insatser för det svenska föreningslivet. 2020 kommer galan att hållas i mars månad på Berns i Stockholm.

Här presenteras finalisterna i de olika kategorierna Inkludering, Hälsa, Ledare och Årets Idrottsförening.

I de tre första kategorierna utser en jury fyra finalister per kategori. Alla kan sedan rösta på dem – och på så vis kommer en ”Årets Eldsjäl” att utses i varje kategori. I kategorin Årets Idrottsförening, som är ett samarbete med Riksidrottsförbundet, utses fyra finalisterna samt slutvinnaren av en jury.

Föreningarna bedriver paraverksamhet

I dag presenterar Expressen de fyra nominerade i kategorin Årets Idrottsförening. Föreningarna bedriver på ett engagerat och inkluderande sätt en verksamhet för paraidrottare – idrottare med rörelse-, syn- eller intellektuell funktionsnedsättning – i sina vanliga träningsgrupper och aktiviteter eller i särskilda träningsgrupper inom ramen för sin ordinarie verksamhet.

Jönköpings Curlingklubb

Curlingföreningen har störst antal rullstolscurlare i hela Sverige. I den här klubben har alla samma förutsättningar oavsett om man sitter i rullstol eller inte. Bland annat får paralagen precis samma sponsring som de allra bästa lagen. 

Karlstads Segelsällskap

Segelsällskapet i Karlstad har omkring 1100 medlemmar varav tio är paraseglare. Föreningen arbetar hela tiden med att utveckla sin verksamhet och vill bli ett segelcenter för paraseglare i Sverige. 

Upsala Studenternas IF

Föreningen i Uppsala är Sveriges ledande tennisklubb för paraidrottare. Verksamheten prioriteras precis lika högt som övrig verksamhet och när hallen byggdes planerade man redan från början för att göra allt så smidigt som möjligt för dem med funktionsvariation.

Örebro Simallians

Hos Örebro simallians finns det verksamhet för parasimmare i både simning och konstsim. Men utövarna förbereds även för att kunna vara med i vilka grupper de vill även med de som inte har funktionsvariationer. Dessutom vill föreningen att så många som möjligt blir ledare och förebilder. 

LÄS MER: Här är finalisterna i kategorin Ledare 

LÄS MER: Här är finalisterna i kategorin Hälsa 

LÄS MER: Här är finalisterna i kategorin Inkludering 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.