Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarby: ”Vill ta ett samhällsansvar”

Friidrottsskolan kommer att bli av även i sommar men i ett lite annorlunda upplägg.
Friidrottsskolan är viktig för samhället menar Hammarby.
Michel Thornéus är en del av kampanjen för att stötta Hammarby.Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN / © BILDBYRÅN

Trots att coronakrisen slår hårt mot Hammarby friidrott kommer nu glädjebeskedet. 

Friidrottsskolan kommer att genomföras även den här sommaren och klubben uppmanar andra att följa efter.

– Vår friidrottsskola, precis som många andra idrottsskolor, fyller en väldigt viktig funktion, säger Hammarby friidrottssportchef Pär Hellstadius.

Hammarby friidrott är en av alla föreningar som får allt större problem till följd av coronakrisen. Någonting som SportExpressen Föreningsliv skrivit om tidigare. Då sa Hammarby friidrottssportchef Pär Hellstadius att allt färre anmälningar är ett stort problem. 

– Vi bygger vår ekonomi på Midnattsloppet och på vår friidrottsskola som är väldigt stor, vi har drygt tusen ungdomar som är med varje år. Utöver det arrangerar vi också några tävlingar och så har vi medlemsavgifter, sa Pär Hellstadius då.

Men i veckan blev det klart att klubben kommer att genomföra sin friidrottsskola i sommar. 

– Vi vill ta ett samhällsansvar under sommaren. Vår friidrottsskola, precis som många andra idrottsskolor, fyller en väldigt viktig funktion och vi tycker det är extremt viktigt att vi kan ha en sysselsättning på sommaren.

”Kommer köra med ett anpassat koncept”

På grund av smittorisken kommer den dock att se lite annorlunda ut i år än vanligtvis.

– Vi kommer köra fullt ut, men med ett anpassat koncept. Vi kommer köra mindre grupper och vara på fler platser. Men det kommer att bli av.

Hur det kommer se ut i sommar med restriktioner och rekommendationer är det ingen som vet. Men att röra på sig är fortsatt viktigt, någonting som Pär Hellstadius trycker hårt på. 

För att få in extra pengar har Hammarby gått ut på sin hemsida och vädjat till folk att stötta dem via Swish. ”Viruset ska inte få vinna över Bajen”, skriver dem.

Michel Tornéus, som tävlat för klubben i många år, frontar kampanjen med ett citat: ”Bajen har betytt otroligt mycket för mig och i tider som dessa är det verkligen viktigt att vi är starka tillsammans”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.