Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollens besked – tillåter nu publik

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Läktarna har länge ekat tomma i svensk fotboll.

Nu öppnar Svenska fotbollförbundet upp för publik, om max 50 personer, på matcher i de lägre divisionerna.

Förutsatt att föreningen kan följa gällande rekommendationer kring smittspridning och social distansering”, skriver förbundet.

Fotbollens start blev ordentligt framflyttad av coronapandemin. När den väl kom i gång gjorde den det utan publik på matcherna.

De tomma läktarna skadar klubbar på alla nivåer ekonomiskt och har frustrerat fotbollssverige. 

Förra veckan skickade Svenska fotbollförbundet, Svensk elitfotboll och Svensk elitfotboll dam ett öppet brev till idrottsministern Amanda Lind. I brevet kritiserade man regeringen för bristen på dialog kring möjligheten att spela med publik.

Amanda Lind har efter det meddelat att regeringen kommer lämna besked till idrotten inom de närmaste veckorna.

Men redan nu kommer en förändring för breddfotbollen.

Släpper in max 50 personer

På måndagen uppdaterade fotbollförbundet sina riktlinjer för svensk fotboll under pandemin. 

Nu kan föreningar, i vissa fall, släppa in publik. Förändringen riktar sig till främst bredd- och nivåerna under elitfotbollen och max 50 personer får släppas in.

Det kan göras vid matcher på inhägnad idrottsplats eller annat kontrollerat plan- eller arenautrymme, förutsatt att föreningen kan följa gällande rekommendationer kring smittspridning och social distansering”, skriver förbundet på sin hemsida.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.