Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Familjen vann hockeyläger i Idre: ”Riktigt häftig julklapp”

Mamma Lina Elmblad driver en webbutik för hockeymammor.
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: IceStar Camp
Familjen Lampinen har vunnit boende och platser på ett hockeyläger i Idre, i en tävling av SportExpressen Förenlingsliv.

SportExpressen Föreningsliv tävlade ut boende och plats på Winter Classic hockey Camp i Idre. 

Det var familjen Lampinen/Edblad med sönerna Thias, 8, Tristan, 10, och Tiger, 12, i Timrå som kammade hem storvinsten.

– Jag är lite chockad, sådant här vinner man bara inte, säger pappa Marcus Lampinen när han får nyheten. 

Tillsammans med  IceStar Camp tävlade SportExpressen Föreningsliv ut en plats på ett hockeyläger i Idre, där NHL-stjärnan Viktor Arvidssons skillscoach kommer vara på plats. Vinsten gick till slut till hockeyfamiljen Lampinen/Elmblad i Timrå. 

– Jag är lite chockad, sådant här vinner man ju bara inte, säger en rörd pappa Marcus Lampinen när SportExpressen ringer upp. 

Hur känns det att få åka på läger?

– Jättebra!!, konstaterar yngsta sonen Thias, 8 år. 

Vad ser ni mest fram emot med lägret?

– Att man får åka i väg och förbättra sina skills, säger äldste sonen Tiger. 

Hela familjen hockeyintresserad –
sonen drömmer om NHL

Hockeyintresset började i familjen för ett par år sedan. Den äldsta sonen Tiger, 12, tog sina första skär i ishallen när han var tre år och därefter var hela familjen fast. Helt plötsligt började dagarna hos familjen Lampinen/Elmblad kretsa kring hockeyn. 

– Jag skulle säga att det är vår äldste sons fel. Han tyckte det var så himla roligt och då tyckte ju vi också att det var roligt. Och sedan kom nästa son och började köra något år senare och tyckte att det var roligt. Så det växte bara på, säger Marcus Lampinen.

Numera är Marcus Lampinen materialare i Tigers hockeylag och mamma Lina Elmblad driver en webbutik som riktar sig mot hockeymammor.  

Tiger, 12, drömmer om en framtid som hockeyproffs.
Foto: Privat

Både Tiger och mellansonen Tristan drömmer om en framtid inom hockey. För Tiger ser han livet som proffs framför sig och han har redan bestämt vilket lag han ska spela i. 

– Det blir NHL. Pittsburgh Penguins, säger han. 

Den 18-22 december ska hela familjen Lampinen/Elmblad få åka upp till Idre och barnen ska få förbättra sina hockeyfärdigheter tillsammans med bland annat NHL-stjärnan Viktor Arvidssons skillscoach. Det är något de som familj inte hade kunnat göra annars. 

– Jag har två webbutiker och båda drabbades jättehårt under pandemin. Vi har inte haft den ekonomiska möjligheten heller att åka till fjällen. Så jag ser det som en jättemöjlighet att få åka i väg tillsammans. Det blev en riktigt häftig julklapp får man väl säga, säger Lina Elmblad. 

VINNARE

Första pris: Winter Classic hockey Camp i Idre Fjäll med boende i stuga för 6 personer och special Camp tröjor som är signerade av NHL stjärnan Viktor Arvidsson, 10 skillspass och Goodiebag. VINNARE: Martin Lampinen, Lina Elmblad och sönerna Thias, Tristan och Tiger. 


Andra pris: Signerad Special Camp tröja av NHL stjärnan Viktor Arvidsson och 4 biljetter till valfri match i Hockeyallsvenskan. VINNARE: Christopher Christiansson och dottern Saga Pihl. 


Tredje pris: Idre Fjäll Hoodie och 4 biljetter till valfri match i Hockeyallsvenskan. VINNARE: Björn Fröberg och sonen Martin. 

Se mer: Selånger SK har Sveriges finaste matchtröja

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.