Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eric, 25, startar en helt ny förening mitt under corona

Eric Örtegren är ordförande och en av grundarna till den nya hockeyföreningen i Nyköping.Foto: Privat / Privat
Eric startar en helt ny hockeyförenings under corona.Foto: Colourbox

Eric Örtegren, 25, och hans kompisar kände att hockeyutbudet i Nyköping inte var tillräckligt. 

Därför startar de nu upp en helt ny förening i staden. 

– På lång sikt så vill vi ju kunna bredda hockeyn som sport i en hockeystad som Nyköping, säger ordförande Eric Örtegren. 

Nyköpings SK i Hockeyettan har länge varit den enda hockeyföreningen i Nyköping. Men till hösten är tanken att Nyköpings AIK utökar stadens hockeyutbud. En av initiativtagarna till att starta den nya föreningen är ordförande Eric Örtegren, 25. 

– Jag med flera kände redan förra hösten att vi ville starta upp den här föreningen för personer som vill spela ishockey men på en lägre nivå med mindre tid än i en elitförening. Vi vill plocka upp dem som kanske bara har tid två gånger i veckan och som vill spela för att det är kul, men att man ändå har det på en bra nivå, säger Eric Örtegren. 

Eric har själv spelat hockey från femårsåldern till år 2018. Anledningen till att han slutade var just tid och motivation. Tanken med Nyköpings AIK är att de ska börja i division fyra och att man ska hålla det på en lite lägre nivå än stadens andra lag.

– Målet är väl att ta steget till division tre och ligga på den nivån. Det är nog där vi vill ligga som högst. Annars måste man starta upp juniorverksamhet och ja, det blir mer administrativt jobb. Det finns en annan klubb i stan med den verksamheten. 

Corona försvårar arbetet

Tanken är att alla som har en hockeybakgrund av något slag ska vara välkomna. Föreningen vill ha en stor trupp då det ofta blir bortfall på grund av jobb, familj och annat.

– Det har varit ett bra intresse. Redan när vi började snacka om det gick ryktet och den här tanken med att vi ska hålla det lokalt tror jag många har saknat. Att man känner igen killarna som är på isen. Det har vi fått bra respons på från folket i Nyköping. 

Men att starta en förening kräver mycket jobb och coronakrisen har inte underlättat arbetet. 

– Vi har en kille som sköter sponsorer och han säger att när vi började snacka om det var det en ganska ljus marknad. Nu är det en jäkla skillnad i att få tag i sponsorer. Men vi skyndar långsamt och går inte på för mycket. Man vill inte gå på ett företag som är i en svår ekonomisk sits. Vi vill ju jobba långsiktigt och det är viktigt att få en bra första kontakt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.