Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eldsjälsgalan ställs in på grund av Coronaviruset

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Eldsjälsgalan prisar eldsjälarna runtom i landet som får det svenska föreningslivet att gå runt.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Förra året fick Loui Sand ta emot Expressens Specialpris på galan.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Eldjälsgalan som skulle hållas på Berns i Stockholm på torsdag ställs in. 

Det på grund av Coronoaviruset och att den allmänna smittspridningen nu anses vara hög. 

– Oerhört ledsamt, inte minst för alla eldsjälar som vi skulle hylla, säger Folkspels vd Hans Sahlin.

Torsdagen den 12 mars skulle Eldsjälsgalan hållas på Berns i Stockholm. Galan hålls varje år för att uppmärksamma de tusentals eldsjälar och ideella krafter som får det svenska föreningslivet att gå runt. Galan där Expressen är mediepartner ställs nu in på grund av Coronaviruset och att smittspridningen nu anses vara hög. 

 – Hälsa är en av kategorierna i Årets Eldsjäl. Vi vill arrangera en gala som ska spegla glädje, stolthet och en sund föreningskultur och vi vill inte att den ska präglas av en oro att bli smittad och drabbad av coronaviruset, säger Anders Rydberg, ordförande i ideella Folkspel.

På galans gästlista fanns bland annat årets nominerade, tidigare vinnare och kända idrottsprofiler. Dessutom skulle flera uppträdanden hållas. 

– Det är oerhört tråkigt med tanke på att det är en kväll som många sett fram emot. Vi beklagar självklart beslutet gentemot våra inbjudna gäster och artister och framför allt är det oerhört ledsamt för de finalister i Årets Eldsjäl som alla skulle varit på plats och fått sina välförtjänta hyllningar, säger Carina Olofsson, projektledare för Årets Eldsjäl och Eldsjälsgalan.

Eldsjälarna kommer ändå att hyllas

Galans röda matta och vinnarintervjuer skulle ha sänds på Expressen TV. Men trots att galan på Berns nu ställs in ska årets eldsjälar hyllas och belönas. På SportExpressen Föreningsliv kommer vinnarna och annat material kring Årets Eldsjäl att presenteras under torsdagen. 

– Det är naturligtvis tråkigt att Eldsjälsgalan inte kan genomföras som planerat. Expressens samarbete med Folkspel fortsätter med oförminskad kraft och vi ser fram emot att fortsätta rapportera om alla aspekter av svenskt föreningsliv och de eldsjälar som finns där ute, säger Klas Granström, chefredaktör Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.