Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duplantis fina gest: Skänker prispengar

Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / BILDBYRÅN

Armand Duplantis tog hem flera priser vid Idrottsgalan. 

Däribland Hejapriset och tack vare det hamnar 50 000 kronor hos IK Stål. 

– Jag är glad över att kunna bidra till IK Ståls ungdomsverksamhet, säger stavhoppsstjärnan i ett pressmeddelande enligt SVT. 

År 2020 var ett enormt år för 21-åriga Armand Duplantis och för sina prestationer prisades han rejält under Idrottsgalan som hölls i måndags på Annexet i Stockholm. 

Stavhoppsstjärnan avslutade kvällen med att ta emot Jerringpriset. 

I havet av utmärkelser utsågs han bland annat till årets manliga idrottare och fick därmed 50 000 kronor att skänka till valfri svensk idrottsförening. Valet föll då på IK Stål, en förening där hans familj har en lång historia och där även hans moster Marie Hedlund är ordförande. 

”Hans morfar var med och skapade den” 

– Det är jätteglädjande. IK Stål i Avesta var hans första förening och hans morfar var med och skapade den. Pengarna ska gå till att vi fortsätter hålla låga avgifter och till en kastbur för slägga och diskus, i Avestahallen, säger Marie Hedlund enligt SVT.  

IK Stål är en friidrottsklubb med stort fokus på barn och ungdomar och det är just den gruppen som prispengarna kommer att tillfalla. 

– Jag är glad över att kunna bidra till IK Ståls ungdomsverksamhet, säger Armand Duplantis.

Se också:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.