Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Blir en skärseld att ta sig igenom”

Sävehof IK:s klubbdirektör Stefan Albrechtson hoppas på att kunna genomföra Partille Cup som planerat.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Världens största handbollsturnering, Partille Cup, hålls varje sommar i Göteborg.

Men i rådande coronatider är framtiden oviss och en inställd turnering skulle slå hårt mot föreningen bakom.

– Vi hoppas givetvis att vi kan genomföra Partille Cup, det vore tråkigt annars. Då påverkas hela vår organisation, säger Sävehof IK:s klubbdirektör Stefan Albrechtson.

Under några veckor varje sommar dominerar idrottsturneringarna Göteborgs stad och 29 juni ska handbollsturneringen Partille Cup gå av stapel. En turnering som har omkring 50 miljoner i omsättning och lockar lag från hela världen.

– Det är ett megaevenemang som ger västra Sverige någonting på 200 miljoner kronor i turistekonomiska effekter och det är en stor inkomstkälla för oss med många fasta kostnader, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson.

”Finns många som berörs”

Sävehofs IK:s elitlag har redan påverkats av coronautbrottet och när handbolligornas slutspel ställdes in. Nu väntar en oviss framtid för föreningens stora inkomstkälla Partille Cup.

– Vi får se om den blir av eller om den inte. Men vi hoppas givetvis att vi kan genomföra Partille Cup, det vore tråkigt annars. Då påverkar hela vår organisation, säger Albrechtson och fortsätter:

 – Vi har fem sex anställda, 30-35 projektanställda och det finns många som berörs.

Har lag börjat boka av?

– Nej, vi har inte märkt något större avhopp alls faktiskt. Det är positivt i nuläget. 

Om turneringen ställs in, kan ni hantera den smällen?

– Det blir en skärseld att ta sig igenom. Men givetvis får vi ta ungdomsverksamheten i första hand och säkra upp att det blir av. Så får vi se hur det utvecklar sig.

– Vi får se hur vi kan kringla oss fram i den här djungeln med nya bestämmelser och förmåner förhoppningsvis för att kunna bibehålla verksamheten.

En förmån ser ut att förbli stabil. För under gårdagen meddelade Riksidrottsförbundet att de lovar att aktivitetsstödet till föreningar inte ska påverkas av att träningar och tävlingar ställs in.

– Det är alltid lugnande. För nu börjar man tänka på alla inkomstkällor, det är många bäckar små i en förening. En garanti om aktivitetsstödet, som är en viktig del för oss som den största handbollsklubben, är givetvis mycket pengar, säger Stefan Albrechtson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.