Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leder årets Eldsjälsgala: ”Är så förbaskat glad”

Ida Björnstad kommer leda Eldsjälsgalan för andra året i rad.
Foto: JACKELINE PEREZ / JACKELINE PEREZ EXPRESSEN
Tidigare fotbollsdomaren Jonas Eriksson kommer leda galan tillsammans med Ida Björnstad.
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Den 12 mars ska föreningslivets eldsjälar prisas på Eldsjälsgalan.

Galan som arrangeras av Folkspel kommer i år att ledas av medieprofilen Ida Björnstad och tidigare fotbollsdomaren Jonas Eriksson.

”Jag är så förbaskat glad att jag återigen fått förtroendet att leda Eldsjälsgalan 2020”, skriver Ida Björnstad på Instagram. 

Ida Björnstad och Jonas Eriksson kommer tillsammans att leda Eldsjälsgalan den 12 mars på Berns i Stockholm. Folkspels Eldsjälsgala prisar de ideella krafterna som året runt arbetar för att det svenska föreningslivet ska fungera och fortsätta att ge människor en aktiv och meningsfull fritid. Ida Björnstad som själv har en idrottsbakgrund har tidigare lett galan. 

”Det råder väl inget tvivel om att jag och min familj älskar föreningslivet. När allt sköts på rätt sätt är det en enorm tillgång för samhället där hälsa, integration, respekt för andra människor, glädje och gemenskap sätts i fokus! Jag ÄLSKAR det!”, skriver Ida Björnstad på Instagram.

”Målet är att en dag vara en del av allt det här”

Björnstad som själv bor i USA med NHL-proffset Mattias Ekholm avslutar inlägget med att skriva att hon själv ser sig själv vara en del av den svenska föreningsidrotten i framtiden. 

”Målet är att en dag vara en del av allt det här. Baka kakor och åka till någon typ av anläggning en tidig lördagsmorgon. Kanske göra an favorit i repris och bjuda in till skridskodisco och damma av 80-tals outfiten. För oss är det ju det idrott handlar om – att ha KUL.”

År 2019 fick Lou Sand ta emot Expressens och Folkspels Specialpris.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Förutom att uppmärksamma allt ideellt arbete och alla eldsjälar kommer också Expressens och Folkspels Specialpris delas ut för andra gången. 2019 blev Loui Sand den första pristagaren av priset. 

Galan kommer att kunna följas på Expressen och på Folkspels Facebook. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.