Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Bingolotto

"Vi ska köpa hästar för pengarna"

Två hästar ska bli tre. Therese Ehn och hennes kolleger i Kongahälla Ridsällskap är baddare på att sälja BingoLottos Julkalender.

Häst efter häst gick i pension. Till sist behövde Kongahälla Ridsällskap göra något drastiskt.
– Vi bestämde oss för att sälja BingoLottos Julkalender – och öronmärkte vår förtjänst för nya hästar. Hittills har det blivit två, berättar Therese Ehn, administratör i klubben

Läs mer om BingoLottos Julkalender här

 

Kongahälla Ridsällskap från Ytterby utanför Kungälv är en förening som de flesta andra; mycket av arbetet bygger på ideella krafter och man försöker få alla att vara delaktiga. Och precis som hos många andra föreningar tvingas ridsällskapet emellanåt ägna för mycket tid åt ekonomin: Hur ska allt gå ihop utan att ridavgifterna blir för höga, så att alla som vill kan vara med?

Tog ett nytt grepp

Hösten 2017 togs ett nytt grepp. Alla skulle försöka sälja minst fyra av BingoLottos Julkalender. De flesta lyckades och det fanns till och med en elev som kom upp i 180 stycken sålda lotter!
– Vi hade moroten att de pengar vi tjänade i provision skulle gå till en ny häst. Och så blev det. Det är en relativt enkel produkt att sälja, den är rolig och det var lätt att motivera alla när vi hade ett sådant konkret och gemensamt mål. Som extra sporre hade vi en intern tävling också, där det handlade om att sälja flest lotter, säger Therese.

Siktar mot en tredje

Ett år senare var det dags igen. Samma premisser, samma slutmål. Och samma resultat.
– Första året köpte vi valacken Christmas Ed och ifjol stoet Christmas Sunny. De båda går verkligen under benämningen "Julkalenderhästarna" hos oss. Samtidigt har de här projekten, om man kan kalla det så, skapat en härlig tillsammans-känsla i föreningen.
Tro inte att Kongahälla Ridsällskap slår sig till ro. Snart lackar det mot jul igen, och ambitionen är ännu en repris.
– Vi siktar återigen på att sälja så bra att vi kan köpa in en tredje häst, säger Therese Ehn.

Fakta: BingoLottos Julkalender

Julkalendern är som en stor skraplott, med högvinsten en miljon kronor direkt på skrapet och chans på Färgfemman varje dag. BingoLottos Julkalender kostar 100 kronor – och halva summan går direkt till den säljande föreningen eller in i potten som fördelas ut bland Sveriges föreningar.

Läs mer om BingoLottos Julkalender här

Åldersgräns 18 år, stodlinjen.se