Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Årets Eldsjäl

Vem är bästa ledaren i det svenska föreningslivet?

Sofia Nybom blev hela Sveriges eldsjäl i våras för sitt fantastiska jobb med AIK Basket Stars.

I slutet av april är det dags för den årliga Eldsjälsgalan igen.

Då kommer det att avslöjas vem som vunnit kategorin Ledare.

Men först ska fyra finalister väljas ut.

Extern länk: Nominera din eldsjäl här 

 

I dessa tider är föreningslivet viktigare än kanske någonsin tidigare.

Och då sätts också alla fantastiska ideella ledare på prov.

Vet du någon som har utmärkt sig, som har gjort det där lilla extra som ingen egentligen kräver av honom eller henne?

Passa då på att nominera hen i kategorin Årets Eldsjäl, som drivs av ideella Folkspel tillsammans med Expressen.

 

Det svenska föreningslivet är helt unikt i sitt sätt att vara, i att vara uppbyggt av ideella föreningar och med hundratusentals ideella ledare. Det skulle kosta samhället runt 30 miljarder kronor att anställa alla de som vecka efter vecka arbetar ideellt.

– Föreningslivet förtjänar att lyftas fram för allt det goda som görs, ofta i det tysta och bortom de stora rubrikerna. Skänk en tanke till alla de människor som dagligen engagerar sig för att göra Sverige bättre för alla. 

 

Nomineringstiden för kommande års gala är i full gång – och just nu är det fokus på kategorin Ledare.

– Lyft fram någon person som har betytt extra mycket för dig, eller för din förening. Skriv en bra motivering – så kanske det blir just den personen som åtminstone går till final. Det gäller att tänka lite utanför boxen. Många eldsjälar syns inte, för de har alltid funnits där, men tänk ett extra varv eller fråga någon i din närhet vem som är den personens eldsjäl, säger Carina Olofsson.

 

Extern länk: Nominera din eldsjäl här 

 

FAKTA FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Under senaste året delades totalt ut 189 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten. 

# Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier. Och varje månad hyllas också Månadens Föreningshjälte.