Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Folkspel

Vann 2,5 miljoner på Sverigelotten - vill stötta Sveriges föreningsliv

Öivind Hansen från Avesta har köpt fyra Sverigelotter på Hemköp Skogsbo en gång veckan i flera år. Efter ett antal småvinster kom den riktigt stora:

2,5 miljoner kronor!

Extern länk: Läs mer om Sverigelotten här 


Öivind Hansen må vara en trogen köpare av Sverigelotten, men han faktiskt aldrig haft en tanke på att det är möjligt att vinna upp till 25 miljoner kronor. Tills han själv skrapade fram tre högvinstsymboler. 

– Det har blivit en rutin med de där fyra Sverigelotterna när jag är i väg och handlar mat. Det känns bra att jag kan ge Sveriges föreningsliv lite hjälp på vägen, säger Öivind, som ju då syftar på att allt överskott från Sverigelotten går till föreningslivet, och fortsätter:

– Jag har tre barnbarn som är aktiva. De spelar bland annat hockey och fotboll och rider.

Rutinen att köpa lotterna följs upp av rutinen att skrapa dem hemma i vardagsrummet. Det var i början av mars som lyckan slog till. 

– På den fjärde lotten fick jag upp tre högvinstsymboler. Jag har ingen koll på vad det betyder så jag tittade på baksidan av lotten och sedan ringde jag min son för att be om hjälp, säger han.

Hans son Richard förklarade att han är garanterad 100 000 kronor, men kan vinna upp till 25 miljoner kronor. 

Den som lyckas skrapa fram tre högvinstsymboler får åka till Göteborg för ett högvinstskrap tillsammans med Agneta Sjödin och Stefan Holm. Öivind berättar att det var självklart att Richard skulle följa med till Sverigelottens studio. 

– Det är mycket känslor i vår familj, säger Richard i kulisserna när hans pappa berättar med tårar i ögonen för programledarna hur det gick till när han skrapade fram tre högvinstsymboler.

En liten stund senare står det klart. Öyvind har skrapat färdigt sin lott och kan konstatera att siffran 2,5 miljoner kronor finns i tre fält. 

– Jag måste hem och smälta det här, men hela upplevelsen har varit jättebra. Jag har fått minnen för livet. Jag har inga speciella drömmar, men jag vill absolut ge en slant till min son och mina barnbarn, säger Öivind Hansen. 


Extern länk: Läs mer om Sverigelotten här 


FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt lotteribolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Senaste året har det delats ut 352 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna BingoLotto, Sverigelotten och BingoLottos Julkalender.

# Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier. Varje månad hyllas också Månadens Föreningshjälte.