Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Årets Eldsjäl

TV-profilen Frida Nordstrand: ”De är mina nya hjältar”

Fyra finalister – som alla var extremt duktiga på att inkludera parasport i sin ordinarie verksamhet.
Men bara en kunde vinna.
Och det blev Jönköping Curling Club.

Samtalet till Fredrik Friberg i Jönköping Curling Club, när föreningen utsågs till en av fyra finalister, var ovanligt trevligt. Det följdes av ett mejl.

"Hej, jag vet att vi inte ska sprida att vi är en av fyra finalister, men vi hade styrelsemöte igår och där berättade jag det. Alla gick ner i brygga", skrev han.

Och det är klart att det är kul att uppmärksammas för att man gör något bra.
Jönköping Curling Club gör det. De gör alla rätt från första början och ger para-curlarna exakt samma förutsättningar som övriga curlare.

– Vi gör ingen skillnad på folk utan ser alla som individer. Men jag måste också lovorda kommunen här, som ställer upp fantastiskt för oss och för föreningslivet, säger Fredrik Friberg.

TV4-profilen Frida Nordstrand är ambassadör för just den här kategorin och hon har fått hela sin värld vändas lite upp och ner.

– Jag fick förmånen att jobba med ett tv-format som hette Vinnarskallar. Det var ett slags Mästarnas mästare för paraidrottare. Efter det så är jag så full av beundran för alla paraidrottare. De är mina hjältar på riktigt, säger hon.