Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Folkspel

Tjejernas gränslösa lycka – fick spela med stjärnan ”Kosse”

Att träffa och få spela fotboll med landslagsstjärnan Kosovare Asllani var givetvis en höjdpunkt.

Ett besök Astrid Lindgrens värld. 40 nya fotbollar. Och dessutom få spela fotboll med och mot självaste landslagsspelaren och VM-stjärnan Kosovare Asllani.

GeBortTillSport-stipendiet kan förverkliga många drömmar!

Stötta svenskt föreningsliv genom Sverigelotten

 

GeBortTillSport-stipendiet drogs igång av förra TV4-profilen Ida Björnstad, för att ge fler barn och ungdomar chansen att få idrotta och ha en meningsfull fritid, och drivs nu ihop med Folkspel som viktig partner.

I projektet ingår bland annat en auktion, där kända idrottsmän och idrottskvinnor skänker något (en privatlektion i tennis, en signerad tröja etc) – som sedan auktioneras ut till högstbjudande. Och alla pengar går oavkortat till GeBortTillSport-stipendier.

En halv miljon

Senast delades nästan en halv miljon kronor ut, i olika nivåer.
Bollihop heter ett samarbete mellan BK Tinnis och KFUM Linköping i Linköping, där man erbjuder tjejer i socioekonomiskt utsatta områden att träna fotboll och futsal.
Det hålls fem träningar i veckan på tre olika områden i Linköping: Berga, Ryd och Skäggetorp. Totalt deltar drygt 50 tjejer varje vecka, av vilka många inte varit föreningsaktiva tidigare.

– Tack vare stipendiet har vi haft möjlighet att köpa mycket nytt material till våra tjejer, bland annat 40 fotbollar och fem par målvaktshandskar, men också benskydd och fotbollsskor som man kan få låna, berättar Sahar Khalili, som är verksamhetsansvarig och också en av initiativtagarna.

Men det kanske roligaste av allt var att kunna erbjuda tjejerna en resa till Vimmerby. Där stod ett besök på Astrid Lindgrens värld på listan – men också ett besök på Kosovare Asllanis egen fotbollsplan där.

Pizza till alla

Och landslagstjejen "Kosse" dök såklart upp och spelade med de överlyckliga tjejerna från Bollihop!

– Och ytterligare en del av pengarna har använts till ett futsal-läger för både pojkar och flickor på senaste höstlovet, där vi också spela bowling och köpte pizza till alla deltagare, berättar Sahar Khalili.

Håll utkik på Folkspels sociala medier men också på www.expressen.se/sport/foreningsliv – för snart drar ett nytt år med GeBortTillSport igång.
Och vem vet, kanske är det just din förening som då kommer att belönas med en extra slant för att krydda verksamheten?

 

Stötta svenskt föreningsliv genom Sverigelotten