Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Folkspel

Tennistränaren som blev professor: ”Wilander lyssnade aldrig på mig”

Calle Hageskog på tennisläktaren – med många kloka synpunkter i Jörgen Lennartssons senaste podavsnitt.

Carl-Axel Hageskog blev aldrig någon stor tennisstjärna.

Däremot en stor ledare.

Så stor – att han nu är professor i idrottens ledarskap.

Extern länk: Lyssna på hela avsnittet av Jörgen Lennartssons intervju med Calle Hageskog här 

 

De flesta minns nog Carl-Axel Hageskog som före detta och mycket framgångsrik Davis Cup-kapten för Sveriges tennislandslag.

Men den dag han slutade som DC-kapten 2002 tog han sig en funderare: Vad skulle han göra resten av sitt liv?

– Jag tänkte att framtidens ledare skulle bli bättre än vad jag var. Jag bestämde ett möte med rektorn på Linnéuniversitetet i Växjö och berättade om mina planer om att skapa ett ledarskapsprogram inom idrotten.

 

Det ena ledde till det andra.

Till slut fick Hageskog frågan: Vad säger du om att skriva ner allt du kan om ledarskap, så får vi se om du kanske kan bli professor.

– Va? Jag tänkte, vad kommer mina vänner att säga, jag som professor? Men numera är jag professor på konstnärlig grund.

I Jörgen Lennartssons senaste podavsnitt går det att höra allt intressant som Carl-Axel Hageskog har att säga om ledarskap, sina adepter och sitt enorma engagemang – i Norge.

 

Extern länk: Lyssna på hela avsnittet av Jörgen Lennartssons intervju med Calle Hageskog här 

 

FAKTA FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Under senaste året delades totalt ut 189 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten. 

# Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier. Och varje månad hyllas också Månadens Föreningshjälte.