ANNONSInnehåll från Årets Eldsjäl

Ta chansen att nominera eldsjälar - kanske din favorit går hela vägen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sofia Nybom vann både kategorin Inkludering och blev hela Sveriges eldsjäl 12 mars. Nu stänger snart kategorin Inkludering för nomineringar.

Årets Eldsjäl pågår som vanligt, och snart stänger nomineringarna för första kategorin Inkludering.
– Passa på att nominera just den person som du tycker förtjänar att uppmärksammas. I dessa tider är eldsjälarnas insatser ovärderliga, säger Carina Olofsson, projektansvarig för Årets Eldsjäl på Folkspel.

FAKTA FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Under senaste året delades totalt ut 189 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten.
# Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier.

Nominera din eldsjäl i kategorin Inkludering här


Det svenska föreningslivet är helt unikt i sitt sätt att vara, i att vara uppbyggt av ideella föreningar och med hundratusentals ideella ledare. Det skulle kosta samhället runt 30 miljarder kronor att anställa alla de som vecka efter vecka arbetar ideellt inom svensk idrott.


Men Folkspel består inte bara av idrottsföreningar. Här ryms också en rad viktiga organisationer, som har volontärer och eldsjälar som också är förtjänta av uppskattning.

– Nu senast i mars blev tyvärr galan inställd på grund av rådande hälsoläge, men vi såg till att belöna ett antal eldsjälar ändå, säger Carina Olofsson, och fortsätter:

– Föreningslivet och våra organisationer förtjänar att lyftas fram för allt det goda som görs, ofta i det tysta och bortom de stora rubrikerna. Skänk en tanke till alla de människor som dagligen engagerar sig för att göra Sverige bättre för alla.
Nomineringstiden för kommande års gala är nu öppen – och första kategorin är inkludering.

– Lyft fram någon person som betytt extra mycket för dig, eller för din förening. Ta chansen. Skriv en bra motivering – så kanske det blir just den personen som får komma till galan och få ett stipendium. Det gäller att tänka lite utanför boxen. Många eldsjälar syns inte, för de har alltid funnits där, men tänk ett extra varv eller fråga någon i din närhet vem som är den personens eldsjäl, säger Carina Olofsson.

Nominera din eldsjäl i kategorin Inkludering här