Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Årets Eldsjäl

Ta chansen att nominera – kanske din favoritförening vinner

Årets sista kategori är öppnad för nomineringar. Ta chansen och lyft din favoritförening inom parasport.

Nominera din favoritförening här

Eldsjälsgalan hålls en 12 mars på Berns i Stockholm. Då kommer Årets Eldsjäl inom kategorierna Ledare, Hälsa och Inkludering att koras – liksom totalvinnaren.
Men det finns ytterligare en kategori, nämligen Årets Idrottsförening. Där är Riksidrottsförbundet (RF)medarrangör och i år är temat parasport.
– Vi vill premiera de idrottsföreningar som har påbörjat förflyttningen i visionens riktning att parasportförbundet inte ska behöva finnas och som på ett framgångsrikt sätt lyckats skapa gemenskap genom att inkludera paraidrottare i den ordinarie verksamheten, säger Björn Eriksson, ordförande i RF.
 

Vilka föreningar bör man nominera?
– Föreningar som på ett engagerat och inkluderande sätt bedriver verksamhet för paraidrottare – idrottare med rörelse-, syn eller intellektuell funktionsvariation – i sina vanliga träningsgrupper och aktiviteter, eller i särskilda träningsgrupper inom ramen för sin ordinarie verksamhet.

 

Nominera din favoritförening här

FAKTA: ÅRETS ELDSJÄL

Årets Eldsjäl är en tävling som drivs av ideella Folkspel och Expressen. Sista kategorin av årets upplaga utgörs av Årets Idrottsförening, där Riksidrottsförbundet är partner. För att kunna bli Årets Idrottsförening (eller en av fyra finalister) måste föreningen bedriva verksamhet för paraidrottare i sitt ordinarie utbud. Finalisterna kommer att presenteras den 19 februari och vinnaren utses på Eldsjälsgalan på Berns den 12 mars. Denna kategori kommer det inte gå att rösta på, utan vinnaren utses av en jury.