Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
ANNONS Innehåll från Sverigelotten

Skapa nya vinnare – stötta Svensk Friidrott

Överskottet på den digitalt framtagna lotten är öronmärkt – för att stärka svensk friidrott.

Lek med tanken att kunna vinna 25 miljoner kronor – och var med och stötta utvecklingen av friidrotten i Sverige. Den nya kampanjen för Sverigelotten och Svensk Friidrott gör alla till vinnare.

– Detta ger oss möjlighet att ytterligare stärka våra projekt, säger Janne Larsson, marknadschef på friidrottsförbundet.

Stötta svensk friidrott här

 

Svensk Friidrott är en mångårig och stark partner till det ideella spelbolaget Folkspel, som bland annat har Sverigelotten och Bingolotto i sin produktportfölj och som delar ut hela överskottet till svenskt föreningsliv. Under 2018 blev det totalt 177 miljoner kronor.

– Det är hela vårt syfte – att ge allting tillbaka till det fantastiska svenska föreningslivet. Nu har vi hittat en spännande samarbetsväg med en kraftfull partner och vi ser väldigt mycket fram emot detta, säger Eva Kåpe, produkt- och marknadsansvarig för Sverigelotten.

Digital lott

Svensk Friidrotts och Folkspels fördjupande relation innebär att det under en begränsad period finns en digital Sverigelott fram till Finnkampen där överskottet (tio kronor) för varje såld 25-kronors-lott går direkt till projektet "Friidrott för alla" – förutsatt att den köps på www.sverigelotten.se/finnkampen.

– Föreningslivet bygger på ett stort engagemang från många ledare, varje dag, året om och i hela landet. Det krävs också ekonomiska resurser för att hålla verksamheten igång. Folkspels betydelse för Svensk Friidrott och föreningslivet är viktig. Denna kampanj med Sverigelotten ger ytterligare möjligheter att stärka de projekt vi bedriver för att göra friidrotten tillgänglig för alla, säger Janne Larsson, och fortsätter:

– Friidrott är en idrott som du kan glädjas åt hela livet – som ledare, tränare, funktionär, aktiv och åskådare. Det tillsammans med grundbegreppen inkludering, jämställdhet och gemenskap är själva utgångspunkten för de olika utvecklingsprojekt som vi bedriver.

 

De projekt som ingår i "Friidrott för alla" och som Svensk Friidrott kan få extra stöttning till med hjälp av Sverigelotten är:
* Ökad satsning på friidrott i så kallade idrottssvaga områden.
* Fler friidrottsskolor som skapar aktiviteter och mötesplatser för nybörjare ute i föreningarna och i skolorna.
* Friskvårdsprojektet Sverige på fötter, som syftar till ökad fysisk aktivitet.
* Youth Athletics Leader Academy, som finns till för nyrekrytering och utbildning av unga ledare.
* Nätverk för kvinnliga coacher, för att få fler kvinnor att gå hela vägen och bli även elittränare.

– Utan eldsjälar stannar friidrotten. Därför behöver vi rekrytera fler ledare och ge kraft till dem som redan finns i vår verksamhet. Och för detta krävs ökade ekonomiska resurser. Förutom de stora intäkter som Folkspels produkter genererar till friidrottsföreningarna, kan vi genom olika aktiviteter och samarbeten också påvisa vår viktiga roll i samhället, säger Janne Larsson.

 

Stötta svensk friidrott här