Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Årets Eldsjäl

Supportern som samlar in pengar – tidernas andra Föreningshjälte

En föreningshjälte kan sig många uttryck.
Möt Andreas Sonefors i filmen – han är supportern som aldrig ger sig.
Bollnäs bandy betyder oerhört mycket för honom.

FAKTA FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Under senaste året delades totalt ut 189 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten. Rädda Barnen är en av de se organisationer som står bakom Årets Eldsjäl: ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier.

Extern länk: Nominera din favorit till Månadens Föreningshjälte här


Andreas själv spelade mest fotboll och innebandy under uppväxten, men sedan fastnade han för bandyn.

Inte för att spela själv – utan för att hjälpa sitt kära Bollnäs.
– Det är läktarkulturen och supporterbiten som tilltalar mig mest, säger Andreas, som blir tidernas andra Månadens Föreningshjälte som Folkspel utser varje månad.
Han håller som bäst på med sin tredje insamling till klubben och siktar på att den ska nå en miljon kronor. Han är nästan där.

I början av mars upptäckte Anderas till sin förfäran att han var dubbelbokad. Han skulle på barndop i Söderhamn, samtidigt skulle Bollnäs ner till Lidköping för att möta Villa i SM-semifinal.

Att klackledaren ansågs viktig på läktaren tyckte nog många andra Bollnässupportrar, som samlade in tillräckligt mycket pengar för att Andreas skulle hinna gå på dopet – och ta privatflyg till Lidköping. Hur lång den insamlingen tog? 45 minuter.

– Föreningslivet är oerhört viktigt och skapar mening för många, säger Andreas Sonefors.

Extern länk: Nominera din favorit till Månadens Föreningshjälte här