Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Folkspel

Stefan Holm: ”Alla gillar egentligen romantiska komedier”

Februari är den stora hjärtemånaden. För Sverigelottens ambassadör Stefan Holm betyder det särskilt en sak.

– Det finns väl ingen bättre månad för romantiska komedier, säger han. 

Extern länk: Snart är det Alla Hjärtans Dag, läs mer här  


Under februari – som i mitten av månaden (14 februari) toppas av Alla Hjärtans Dag – står hjärtat i fokus. Det är då vi ska skänka våra nära och kära, och andra för den delen också, som har eller har råkat ut för hjärtproblem en extra tanke. Som prenumerant av Sverigelotten kan man dra sitt strå till stacken genom att välja Hjärtebarnsfonden eller Riksförbundet HjärtLung som förmånstagare.

– Tack och lov har jag inga personer i min direkta närhet som har drabbats av svårare hjärtåkommor, säger Stefan Holm, som liksom många andra snart kan summera ett märkligt år.

Ungefär samtidigt som han och Agneta Sjödin blev nya programledare för Sverigelottens högvinstskrap kom Corona-pandemin.

– Jag hoppas att det inte har något samband. Nej, det har såklart varit ett tufft år för många, men förhoppningsvis går vi mot bättre tider snart.


Vilka hjärtefrågor brinner du för?

– Allas lika värde. Och alla barns värde och rätt till en bra vardag. 


Vad har du för relation till Alla Hjärtans Dag? 

– Egentligen ingen särskild, mer än att det är en bra dag för att titta på någon riktigt bra romantisk komedi. Alla gillar romantiska komedier innerst inne. Love Actually är ju alltid värd att se eller se om, även om den utspelar sig i juletid. Annars slår jag gärna ett slag för Sömnlös i Seattle. 


Du är ju gammal olympisk guldmedaljör i höjdhopp. Vad är ett idrottshjärta för dig?

– Då tänker jag direkt på en person som är en eldsjäl, som brinner för att hjälpa andra utan att ställa några motkrav. Min pappa Johnny är en sådan. Han hjälpte mig hela min karriär. Men även min första tränare Kjell Hellsten. Han gjorde allting i min klubb. Var tränare, ordförande, skötte det mesta. Hela svenska föreningslivet är ju uppbyggt av eldsjälar.


Finns det en fara med det? Att man står och faller med för få personer?

– Delvis kan det vara så, men jag är inte helt säker. Om någon eldsjäl som gjort allt i en klubb slutar så finns det ofta nya som står i kulisserna och bara väntar på att få kliva fram. Det där brukar ha en förmåga att lösa sig. 


Är du själv en eldsjäl?

- Jag gör så gott jag kan … Nu har jag till exempel gått med i styrelsen i min gamla förening Kils AIK Friidrott. 


Till sist: Hur kul är det att vara med och programleda vid högvinstskrapen för Sverigelotten?

– Det är otroligt kul, att få vara med och ge folk chansen att vinna mycket pengar. Det är en energikick i sig att få träffa dessa vinnare. Nu väntar jag bara på att få vara med när någon skrapar fram den riktiga högvinsten. 


Extern länk: Snart är det Alla Hjärtans Dag, läs mer här  


FAKTA FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Senaste året har det delats ut 232 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten. 

# Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier. Varje månad hyllas också Månadens Föreningshjälte.