Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Folkspel

Se Emil och Anna testa massor av nya sporter

Folkspels två ambassadörer Emil och Anna Jönsson-Haag har varit ute på en annorlunda resa. De har rest Sverige runt. Och träffat en rad intressanta människor.

Extern länk: Se alla åtta filmerna med Emil och Anna här  


Hur går det när makarnas Jönsson-Haag ska ge sig på att försöka sälja Bingolotter i Rimbo? Vem av dem är bäst på att sälja?

Eller hur går det för dem när de ska prova på latinamerikansk dans? Vem har mest taktkänsla? Och hoppa längdhopp med stjärnskottet Tilde Johansson, kan det sluta med något annat än att någon av dem skadar sig?

Föreningsresan med Anna och Emil finns i åtta olika avsnitt, och det är härliga, varma, roliga och spännande nedslag i det svenska föreningslivet. Avsnittet när de testar parkour är fantastiskt, om inte annat för att få se deras instruktör in action! 

– Den här resan var verkligen lärorik och inspirerande. Den gav oss ännu mer insikt om att föreningslivet är så mycket mer än bara idrott, det är större än så. Alla dessa som finns där, som skjutsar, som säljer lotter, som ser till att så många får uppleva så mycket i livet – det var underbart, säger Emil Jönsson-Haag, och fortsätter:

– Det viktigaste av allt här i livet är att må bra. Att få röra sig, att få tillhöra något, att få möjlighet att glädjas med andra i sin lokala idrottsförening. Det är grunden till allt. Jag och Anna brinner ju för att ge barn och ungdomar den möjligheten – vi vet ju själva vad idrotten och föreningslivet har betytt för oss. 


Extern länk: Se alla åtta filmerna med Emil och Anna här  


FOLKSPEL

# Folkspel är ett ideellt spelbolag som delar ut hela sitt överskott till svenska föreningar och organisationer. Senaste året har det delats ut 232 miljoner kronor, tack vare svenska folkets vilja att stötta föreningslivet genom att köpa produkterna Bingolotto och Sverigelotten. 

# Folkspel arrangerar också Årets Eldsjäl. Det är ett projekt som pågår året runt och som syftar till att lyfta alla ideella eldsjälar i det svenska föreningslivet i fem olika kategorier. Varje månad hyllas också Månadens Föreningshjälte.